Szavics emelte a tétet – Visszatérnek a nagyágyúk a szerb válogatottba

Filip-Filipovicsszerb

Néhány helyen kicserélődött a szerb csapat az Európa Kupára.

Filip-Filipovicsszerb

Mint beszámoltunk róla, Dejan Szavics együttese hétfőn 14-7-re verte a románokat a világliga selejtező negyedik körében. A válogatott játéknapok azonban itt nem állnak meg, hiszen a szerbek csütörtöktől Horvátországban játszanak az Európa Kupa selejtezőjében. Figyelemre méltó, hogy Dejan Szavics az új sorozatra több helyen is kicserélte csapatát.

A legnagyobb változás, hogy Filip Filipovics visszatért, még Dusko Pijetlovics, Milos Csuk, Branislav Mitrovics és Ognjen Stojanovics is bekerült a csapatba. Dimitrije Risticsevics, Petar Tomics, Veljko Tankosics azonban kikerült. Ezzel Szavics a rutinnak szavazott bizalmat, ami el is kell Splitben, hiszen a szerbek Horvátországgal, Görögországgal, Hollandiával és Máltával játszanak.

Märcz Tamás válogatottja Kecskeméten selejtez, a magyar válogatott ellenfele a spanyolok, a franciák, a horvátok és a grúzok lesznek majd.

A szerb kerete az Európa Kupára:

Kapusok: Gojko Pijetlovics, Branislav Mitrovics

Mezőnyjátékosok: Dusan Mandics, Viktor Rasovics, Filip Filipovics, Milos Csuk, Ognjen Stojanovics, Gavril Subotics, Strahinja Rasovics, Nikola Jaksics, Radomir Drasovics, Sava Randjelovics, Nemanja Ubovics, Dusko Pijetlovics, Djordje Lazics.

Férfiak:
A-csoport (rendező.: Magyarország, Kecskemét):
Magyarország, Spanyolország, Franciaország, Románia, Grúzia

B-csoport (rendező: Horvátország, Split):
Szerbia, Görögország, Horvátország, Hollandia, Málta

C-csoport (rendező: Olaszország, Palermo):
Montenegró, Olaszország, Oroszország, Németország

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS