Növelte előnyét az élen a Videoton FC

Vasárnap két mérkőzést játszottak az OTP Bank Liga 8. fordulójából. A Videoton FC nyert a Haladás ellen, a Honvéd egy pontot szerzett Pakson.

Videoton FC – Szombathelyi Haladás 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Lazovic (52.), Pátkai (63.), Scepovic (90.), illetve Németh M. (35.)

Nagy elánnal játszott a Haladás az első félidőben, miközben a Videoton játékosai tompán mozogtak. A vendégek Németh Márió első labdaérintéséből előnybe kerültek, amely Williams büntetőjével könnyen kétgólosra nőhetett volna, de az ausztrál légiós kapu mellé lőtt. Fordulást követően felpörgött a Videoton: előbb Lazovic fejesével egyenlítettek a székesfehérváriak, majd Pátkai lövésével átvették a vezetést. A szombathelyiek hátrányba kerülve is próbálkoztak becsülettel, de igazán komoly gólszerzési lehetőségük nem adódott. A mérkőzés végén még Scepovic is betalált, kialakítva ezzel a 3-1-es végeredményt. Győzelmével a Vidi immár öt ponttal vezeti a tabellát, miután a bajnok Honvéd csak döntetlent ért el Pakson.

Paksi FC-Budapest Honvéd 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Lovric (80., öngól), Papp K. (90.), illetve Lanzafame (40., 11-esből), Kabangu (92.)
Piros lap: Lenzsér (86.)

Az első szűk fél óra kiegyenlített labdabirtoklással és szinte eseménytelen mezőnyjátékkal telt, majd mindkét oldalon adódott egy-két helyzet. A félidő hajrájában aztán a Lenzsér kezezéséért megítélt büntetőt Lanzafame magabiztosan értékesítette, így a fővárosiak vonulhattak előnnyel a pihenőre. A szünet után fölényben játszott a Paks, támadásai azonban erőtlenek voltak, ha pedig sikerült veszélyt teremtenie, Gróf védett. A Honvéd csak az eredmény tartására törekedett, de ez megbosszulta magát, mert a 80. percben, egy baloldali hazai támadás végén Lovricról a saját kapujába pattant a labda. Ezt követően szabadrúgásból még egy kapufát is rúgott a Paks, majd azonban emberhátrányba került, mert Lenzsér egy ápolás után engedély nélkül jött vissza a pályára, s ezért megkapta második sárga lapját. A történtek ellenére egy pontrúgást követően ismét a házigazda volt eredményes, de ezzel még nem volt vége a gólok sorának: a ráadásban Kabangu is betalált a másik oldalon, így végül az izgalmas hajrá után döntetlen született.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS