Mastour a szezon végén végleg távozik a Milanból?

A legfrissebb hírek szerint hamarosan véget érhet Hachim Mastour milánói kalandja, ugyanis a nyáron lejár a szerződése és szabadon igazolható lesz.

Mastour 2012-ben nagy reményekkel érkezett a piros-feketékhez, miután a klub 500 ezer eurót fizetett a játékjogáért. A szupertehetségnek kikiáltott játékost az FC Barcelona, a Real Madrid, a Juventus és a Manchester City is akarta, azonban a Milant választotta. A 2013/2014-es szezonban Clarence Seedorf nevezte az akkor 15 éves játékost egy Sassuolo elleni bajnoki meccsre, végül azonban nem lépett pályára.

2015 augusztusában a klub kölcsönadta a spanyol élvonalbeli Malagának a tapasztatszerzés érdekében, de Mastour nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és csupán 1 meccsen játszott. Egy évvel később a holland Zwolle együtteséhez került kölcsönbe, amelyben összesen 6 mérkőzésen lépett pályára.

A 19 éves támadó-középpályás – két nem túl sikeres kölcsönidőszakot követően – tavaly nyáron tért vissza a Milanhoz és a klub élt a szerződésében szereplő opcióval, így 2019 nyaráig meghosszabbította lejáró kontraktusát. Mastour ebben a szezonban a felnőtt csapattal edz, játéklehetőséget viszont eddig nem kapott.

A La Gazzetta dello Sport szerint négy hónappal a szerződésének lejárta előtt úgy tűnik, hogy a marokkói reménység az idény végén távozik és máshol próbál szerencsét. Tavaly nyáron már érdeklődött iránta a Palermo, azonban a másodosztályban szereplő klub nem tudta teljesíteni a játékos magas fizetési igényeit. Mastour évi 500 ezer eurót keres, viszont a milánói karrierje hamarosan a végéhez érhet.

Mastour 1 tétmeccsen sem viselte a Milan mezt, csupán néhány felkészülési meccset játszott az első csapatban.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS