Liza duplázott

A szombati egyéni számok után vasárnap a csapatversenyekkel folytatódtak a hazai és nemzetközi vívóviadalok. A hétvége nyertese a két juniorbajnoki arannyal gazdagodó Pusztai Liza.

UP-info A juniorkardcsapatok országos bajnokságának a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok adott otthont. A fiúknál a nyolc közé az UTE, a BVSC, a Gödöllő, a KVSE, az MTK, a Vasas, a Nagykanizsa és a Kárpáti Vívóklub jutott. Az aranycsatát az újpestiek vívták a BVSC-vel, és végül minimális különbséggel, 45-44-re nyertek. A győztes együttesben György Lehel, Kaiser Balázs, Kozmanovics Gábor és Mészáros Balázs szerepelt.

A lányoknál a BVSC kardozói uralták a juniorbajnokságot Fotó: hunfencing.hu

A lányoknál a BVSC kardozói uralták a juniorbajnokságot  •  Fotó: hunfencing.hu

A lányoknál a BVSC, a Kárpáti Vívóklub, a Szigetszentmiklós, a BVSC II, az Újpest és a Törökbálint versengéséből a BVSC került ki győztesen. A zuglóiak a fináléban a Kárpátival mérkőztek meg, és 45-30-ra diadalmaskodtak. Az aranycsapatot Balogh Zita, Bérczy Dorottya, Nagy Valentina és Pusztai Liza alkotta, vagyis az egyéniben is győztes Pusztai Liza két juniorbajnoki címmel zárta a hétvégét.

Ami a külföldi erőpróbákat illeti, a barcelonai felnőtt női párbajtőr Világ Kupa-viadalon nem volt utánpótlás korú tagja a magyar válogatottnak. A mieink a 12. helyen végeztek.

A férfi tőrözők párizsi VK-csapatversenyén 25 ország képviseltette magát. A magyar együttesben helyet kapott a 18 esztendős Mészáros Tamás is (rajta kívül Dósa Dániel és Gátai Róbert jutott még szóhoz). A mieink csupán egyetlen mérkőzésen mutathatták meg magukat, mivel a 16 közé kerülésért 45-44-re alulmaradtak a fehéroroszokkal szemben. Pedig nem indult rosszul, Dósa és Mészáros asszója után 10-5-re vezetett Magyarország, s bár ezután fordítottak a beloruszok, Gátai második meccsét követően már megint a mieink álltak jobban (30-28). Noha az Artur Cevan elleni 5-2-es sikerrel nyitó Mészáros ekkor 6-5-re kikapott Pavel Proharovtól, még mindig válogatottunknál volt az előny (35-34). Ám Gátai 6-3-as veresége után Dósa már hiába hozta a Cevan elleni összecsapást 6-5-re, ez az eredmény a fehéroroszoknak kedvezett, akik végül 45-44-re nyertek. A magyar gárda a 19. helyen zárt, a döntőben az olaszok 45-21-re verték a franciákat.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS