Grillezett zöldségek – Egészségséfünk receptje

A grillezett húsokhoz gyakran friss, zöld salátát eszünk. Ez is nagyon finom, de ha már grillezünk, érdemes kipróbálni a grillen sült zöldségeket is. A zöldségeket nem muszáj bepácolnunk előre, ha mégis megtesszük, nem kell neki több fél óránál.

Elkészítési idő: 5 perc + 30 perc pácolás, sütés

Hozzávalók:

  • cukkíni
  • padlizsán
  • gomba
  • paradicsom
  • paprika
  • hagyma
  • citromlé, fokhagyma, méz olívaolaj a páchoz

Gyakorlatilag bármilyen zöldséget használhatunk. A cukkínit, padlizsánt szeleteljük, a paradicsomot felezve, vagy egyben grillezhetjük, a hagymát karikára vágva, vagy felezve, a gombát egyben vagy negyedelve. Minden a zöldség nagyságától is függ. Olívaolaj, méz, fokhagyma citromlé ízlés szerinti felhasználásával készíthetjük el a pácot. Ebbe bele is tehetjük a zöldségeket, de az is elég, ha sütés előtt megkenjük őket. Mint minden grillezésénél itt is fontos, hogy parázs felett süljön.

Grillezett zöldségek - Egészségséfünk receptje

Tipp! Ha szeretjük az édeskésebb ízeket, akkor az olajon  kívül például paradicsomra, elég ha csak kevés mézet teszünk, ami picit rásül, karamelles lesz.

Jó tudni! A keményebb zöldségeket elő kell főzni.

Szuper egészséges grill tippjeinket itt olvashatja!

Tápérték (100 g)

Cukkíni

Paradicsom

Paprika

Vöröshagyma

Energia

16 kcal

18 kcal

27 kcal

40 kcal

Fehérje

1,2 g

0,8 g

1 g

1,1 g

Zsír

0,1 g

0,2 g

0,2 g

0,1 g

Szénhidrát

3,3 g

3,8 g

6,3 g

9,3 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS