Férfi Ob I: Egy lépésre a Fradi a bajnoki címtől!

Budapest, 2017. november 4.
Kis Gábor, a Szolnok (elöl) és Nikola Jaksic, az FTC játékosa a férfi vízilabda Európai Szuperkupa döntõjében játszott Szolnoki Dózsa-Közgép - FTC-PQS mérkõzésén a budapesti Komjádi Béla uszodában 2017. november 4-én.
MTI Fotó: Czagány Balázs

A döntő második meccsén is jobb volt a Fradi a címvédő Szolnoknál, így egy győzelemre került a bajnoki címtől

Budapest, 2017. november 4. Kis Gábor, a Szolnok (elöl) és Nikola Jaksic, az FTC játékosa a férfi vízilabda Európai Szuperkupa döntõjében játszott Szolnoki Dózsa-Közgép - FTC-PQS mérkõzésén a budapesti Komjádi Béla uszodában 2017. november 4-én. MTI Fotó: Czagány Balázs

(MTI Fotó: Czagány Balázs)

Egymásnak estek a csapatok. Bő egy perc telt el a mérkőzésből, mikor már Cseh Sándornak időt kellett kérnie, hiszen 2-0-ra elhúzott a Fradi. A folytatás Zalánki ragasztott egy gólt Vogel kapujába, de rögtön jött a válasz Vámos szabaddobásából, 1-3. A két gól maradt közte, bár feljött egyre a Szolnok, a negyed vége előtt Nikics parádésan tette bele a kezét a beadott labdába, 2-4. A második nyolc percben többször is be-be nézett a Szolnok mínusz egyre, de egalizálnia nem sikerült, sőt, a nagyszünet előtti utolsó másodpercekben Jaksics növelte az előnyt 8-5-re.

A fordulás után még egy lapáttal rátett a Fradi, Varga Dénes góljával majd Mitrovics duplájával 11-5 volt a Fradinak. Ezek után egyet faragott a hátrányán a Szolnok, így 11-6-tal mehettek pihenni a záróakkord előtt a csapatok. A negyedik nyolc percben feljött a Szolnok háromra és volt esélye a mínusz kettőhöz is, de Younger lövése cél tévesztett. A vége 14-9 lett a vendégeknek.

A férfi Ob I., rájátszásának döntőjében:
Szolnoki Dózsa-FTC PQS Waterpolo 9-14 (2-4, 3-4, 1-3, 3-3) (2-0-ra vezet a Ferencváros)

 

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS