Fassone a pénzügyekről, a célokról és a stadionról

Marco Fassone, a Milan vezérigazgatója a hétfői közgyűlésen tájékoztatta a kisebbségi részvényeseket a klub jelenlegi pénzügyi helyzetéről, a jövőbeli célokról, a stadionkérdésről és a csapat új sportszergyártójáról is.

A MilanNews.it beszámolói szerint Fassone megjegyezte, hogy április óta javult a klub menedzselése és az első néhány hónapban nőttek a bevételek, emellett javulást értek el a kötelezettségek és a megtakarítások terén is. Az olasz igazgató szerint a klub áttörést vár a harmadik évben és hozzátette, hogy nagyon elégedettek voltak az UEFA-nak benyújtott önkéntes megállapodással. Fassone csütörtökön találkozott a szövetség illetékeseivel és egy olyan javaslatot nyújtott be, amely nagyobb szabadságot ad a Milannak a Pénzügyi Fair Play szabályaival szemben. A várakozások szerint december végéig megérkezik az UEFA válasza.

Fassone továbbá kijelentette, hogy legfőbb céljuk nyereségessé tenni a Milant, ehhez viszont a bevételek növelésére van szükség, így nincs kizárva az a lehetőség, hogy 2020-ig bejegyezzék a klubot az ázsiai tőzsdén. Az előző évhez képest emelkedtek a bevételek, köszönhetően a televíziós jogdíjaknak, az új szponzori szerződéseknek, az Európa Liga szereplésnek és a stadionból származó jövedelemnek.

A közgyűlésen szó volt az új sportszergyártóról is. Mint ismert, nemrég az Adidas és a Milan közös megállapodással felbontotta a 2023-ig szóló együttműködését. Fassone elmondása szerint az új sportszergyártót (ami az olasz sajtó szerint a Puma lesz – a szerk.) az elkövetkező hónapokban jelentik be, azonban a megegyezés már létrejött és a szerződés kész. Kiszivárgott az is, hogy az új partnerség anyagilag elmarad az Adidasszal korábban kötött egyezségtől, de a bónuszokat és a különböző jutalékokat tekintve előnyösebb.

Fassone hangsúlyozta, hogy a Milan középtávon saját stadionban szeretne játszani, az Intertől elszakadva. A piros-feketék prioritása maradni a San Siróban, azonban a városi rivális is ezt a lehetőséget fontolgatja. A klub keresi a legjobb megoldást, szem előtt tartva a szurkolók álláspontját is.

Ami a téli mercatót illeti, nem várható nagy mozgás a csapat háza táján, kivéve ha a sérülések miatt szükséges.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS