Egyik mumusához látogat a Vidi

Szombaton rendezik az OTP Bank Liga kilencedik fordulóját. A listavezető Videoton a Vasas vendége lesz, a második Bp. Honvéd és a harmadik Ferencváros egymás ellen játszik a Bozsik Stadionban. A magyar országos futballbajnokság 1926 óta íródó történetében először játszik egymással az élvonalban két, Debrecen huszonöt kilométeres vonzáskörzetébe tartozó klub.

VASAS FC–VIDEOTON FC
(Szusza Ferenc Stadion, 18.00)

A Videoton FC eddig minden idegenbeli bajnoki mérkőzését megnyerte a szezonban, három meccsen kilenc pontot szerzett, hármas szerzett gólátlaggal. A legutóbbi öt bajnokiján 15 pontot gyűjtött. A Vasas a legutóbbi öt fordulóban ellenben csak egyszer nyert, pályaválasztóként ugyanakkor, ellentétben tavaszi önmagával, a Diósgyőr elleni vereség óta jól szerepel, három találkozón hét pontot szerzett. A Vasas az egyik mumusa a székesfehérvári csapatnak, a legutóbbi négy mérkőzésén veretlen maradt a Vidi ellen. Ugyanakkor pályaválasztóként két éve nem nyert ellene.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Felcsút, Pancho Aréna, 18.00)

Pintér Attila a tavaly őszi csapata elleni vezeti a jelenlegit. A felcsúti legénység a ferencvárosi 1-1 után a többi élcsapattal mérkőzött az első négy fordulóban, akkor még a sereghajtók közé tartozott. A Diósgyőr ellen döntetlen után sorozatban háromszor is győzött, s felküzdötte magát a mezőny első felébe. A Mezőkövesd ellentétes utat járt be eddig, kiválóan kezdett, de a két győzelme óta csupán két döntetlennel szerzett pontot. Vendégként az első fordulóban, Debrecenben győzött a Loki ellen, aztán a Ferencvárostól és nagy csatában a Diósgyőrtől kikapott, közben pedig pontot szerzett a Vasas ellen. Vendégként éppen úgy négy pontot gyűjtött, mint pályaválasztóként.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–DEBRECENI VSC
(Balmazújváros, 18.00)

Az újonc eddig pályaválasztóként három meccset játszott, a kelet-magyarországi riválist kiütötte (Diósgyőr, 4-0), a két fővárositól, a Vasastól, majd az Újpesttől 1-0-s vereséget szenvedett. Most következik az újabb szomszédvár, a magyar élvonal történetének első (az 1950 óta meglévő megyebeosztást figyelembe véve) első Hajdú-Bihar megyei rangadóján. Herczeg Andrásnak akadtak nehéz hete a DVSC élén, a csapat rosszul kezdte a bajnokságot, de a legutóbbi négy fordulóban hét pontot szerzett a Loki, megtörve például a Bp. Honvéd hosszú hazai veretlenségi szériáját.

DIÓSGYŐRI VTK–PAKSI FC
(Debrecen, 18.00)

Bódog Tamás együttese április 15-én kikapott Sopronban a Haladástól, az volt az új edző első veresége az OTP Bank Ligában. Azóta 14 meccsen mindössze háromszor kapott ki, csak Hajdú-Bihar megyei csapat (kétszer a DVSC, egyszer a Balmazújváros) nyert ellene. A DVTK a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer nyert. A debreceni albérletben, pályaválasztóként, eddig csak kétszer játszott, mindkettő szoros meccs volt. A Puskás Akadémia elleni 2-2 után 2-1-re megverte a Mezőkövesdet. A Paksi FC mindössze egyszer győzött eddig az idényben, a mérkőzései felén döntetlenre végzett. A legutóbbi hét idegenbeli bajnokiján csupán négy pontot szerzett, mindegyiket Budapesten.

SWIETELSKY HALADÁS FC–ÚJPEST FC
(Sopron, 18.00)

A Haladás először játszik otthon az új edzővel, Pacsi Bálinttal. A legutóbbi tíz meccsén mindössze hat pontot szerzett, mindegyiket Sopronban. A zöld-fehérek a Gyirmót elleni, május végi vereség után nyertek, veszítettek, nyertek, veszítettek, most győzelem következne. Az Újpest a legutóbbi négy mérkőzésén csak négy pontot szerzett, kétszer kikapott, a Ferencvárossal és a Pakssal együtt a legtöbb döntetlent játszotta a mezőnyben. Vendégként legutóbbi győzött Balmazújvárosban, ez volt az első sikere öt nyeretlen mérkőzés után. A lila-fehérek a legutóbbi kilenc, a Haladás elleni meccsükön egyszer sem kaptak ki. A szombathelyiek Sopronban még nem nyertek Nebojsa Vignjevics legénysége ellen.

BUDAPEST HONVÉD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Kispest, Bozsik Stadion, 20.30)

A kispestiek kicsit lefékeztek, a legutóbbi két bajnoki meccsükön csak egy pontot szereztek, de így is a második helyen állnak. 2017-ben csupán egyszer kaptak ki bajnoki mérkőzésen a Bozsik Stadionban, legutóbb a Debrecentől. Az előző mondatban az egyik hangsúly a bajnoki jelzőn volt: kupameccsen is kikapott egyszer az akkor még Marco Rossi által vezetett csapat, mégpedig éppen a Ferencvárostól. Thomas Doll csapata ugyanakkor azóta bajnoki meccsen kikapott már a Honvédtól. A bajnoki címvédő a mostani szezonban öt hazai meccséből csak kettőt nyert meg, a Haladás és az Újpest ellenit. A Ferencváros a legutóbbi négy idegenbeli meccsén nyeretlen maradt, a legutóbbi tizenhat idegenbeli bajnokijának csupán a negyedét nyerte meg.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS