Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet!!

általanos kép0123

Mindannyiónk számára közismert az elmúlt napokban durva támadás érte két sporttársunkat.

általanos kép0123

Az esetet valószínűleg egy önmagát sztárolni kívánó ügyvéd elhamarkodott és rosszindulatú közleményhadjárata indította el.

Egy esetleges tanúkihallgatás előtt a médiában a megjelentetett rosszindulatú hírek miatt a közvéleménnyel bűnösként elítéltették két sporttársunkat. Természetesen nem a mi feladatunk ártatlanságuk, abszurd esetben bűnösségük bizonyítása, de mindenképp feladatunknak érezzük, egy oktalan rágalomhadjárat vagy boszorkányüldözésnek a megfékezése végett néhány tény közlése.

Hegedüs László, a hírbe hozott olimpiai bajnok ügyvédje írta: Tegnap délután kaptam meg a megbízást a sajtó által felkapott állítólagos erőszakoló vízilabdázok ügyében, és nagyra becsült védő kollégámmal, dr. Gatter Lászlóval együtt látjuk el a védelmet, ha egyáltalán meggyanúsítják a két fiút. Kérek mindenkit,  hogy az ügy tényleges ismerete nélkül ne alakítson ki magában elmarasztaló véleményt, mert az ilyen jellegű ügyekben sok minden történhet. Az mindenesetre felháborító, hogy a sértett jogi képviselője előre olyan nyilatkozatokat tesz, amely alkalmas arra, hogy felkorbácsolja az érzelmeket, és előre bűnösnek mondjon ki olyan embereket, akik erre nem szolgáltak rá. Három gyermekes apa vagyok, átérzem a bizonyított esetekben a szülők fájdalmát, de közel negyven éves ügyvédi pályám alatt sok ártatlanul meghurcolt emberrel is találkoztam és védtem őket. Ha elindul a nyomozás, ilyen esetben az igazságügyi szakértőké a szó a nyomozás kezdetén, tehát kérek mindenkit, hogy várjuk meg a rendőrségi eljárás végét. A mai napig nincs tudomásunk semmilyen meggyanúsításról a hosszabb ideje folyó ügyben…

Gatter László, a másik sporttárunk ügyvédje a hvg.hu-val közölte:

“úgy gyanúsítanak meg két, álláspontom szerint ártatlan embert, hogy a feljelentést nem támasztja alá semmilyen vizsgálat. Ügyfelem nem követett el bűncselekményt, furcsa, hogy a nyilvánosságban már ítéletet hoztak felettük.”

Dr. Kemény Dénes az ATV.hu oldalán:

Kemény Dénes nem tartja elképzelhetőnek a vádakat.

A Vízilabda Szövetség jelenlegi elnöke a válogatott szövetségi kapitánya volt abban az időben, amikor a hírekben megnevezett Kósz Zoltán a nemzeti csapat tagja volt. Azt mondja: nem tartja elképzelhetőnek egyetlen volt játékosáról sem, hogy ilyen ügybe keveredjen. “Az, hogy őrájuk gondol a média, az a kiszűrődött információk alapján indokolt, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy maga a vád az akár hihető, akár bizonyítható. Én nem vagyok ebben szakember, a szövetség semmilyen hivatalos értesítést semmilyen hatóságtól ebben az ügyben nem kapott. Én arra tudok hagyatkozni, hogy 16 évig kapitányként sok játékost irányítottam edzéseken, mérkőzéseken, világversenyeken, olimpiákon, és én egyetlenegy játékosnál sem érzékeltem olyan személyiségjegyeket, hogy egyáltalán a közelébe kerülhessenek ilyen típusú cselekménynek” – véli a volt szövetségi kapitány.

Bayer Zsolt  publicista is megszólalt az ügyben:

“Két ember áll most a média rögtönítélő bírósága előtt. Ebből a szempontból tökéletesen érdektelen, hogy egykori élsportolókról, sőt, olimpiai bajnokról van szó. Két ember. Két ártatlan ember.

A történet másik szereplője egy szerencsétlen sorsú, nyomorult kislány, megverve minden rosszal, amivel egy gyerek megverhető. Ő volt a vízilabdások irányította sportiskola növendéke. Aztán kirúgták a klubtól, mert lopott a társaitól. A történet itt véget is érhetne, de nem ér véget, mert a lány újra tesz valamit. Újra, mondom. Ugyanis egyszer már megvádolta szexuális erőszakkal és zaklatással a saját nevelőapját is. És most egykori edzőivel teszi ugyanezt.

A védőügyvéd már megszólalt az ügyben, hiába, az ilyen felelőtlen, szakmájuk szégyenét jelentő alakoknak óriási szükségük van a szenzációra, és ebben remek partnerük a média legalja. Például a kurucinfo nevű nyilvános vécé, benne az összes álnéven okádó, becstelen gazemberrel. És a többi is, akik talán nem ennyire aljasok, de felelőtlenségük égbekiáltó!

Szóval megszólalt az “ügyvéd úr”, s elmondta, ő tapasztalatból tudja, hogy ilyen rettenetes történetet nem találhat ki egy gyerek. De ügyvéd úr, kitalálhat. Csak szólni kell neki, hogy találja ki. Csak segíteni kell. Valakinek, aki nagyon közel áll hozzá. Ott kell az igazi bűnöst keresni, “ügyvéd úr”.

Két ártatlan embert hurcolnak most meg éppen. Akik hamarosan bizonyítani is fogják ártatlanságukat. A média pedig majd talál új meghurcolható ártatlanokat, az “ügyvéd úr” új megbízások után néz, és mindenki úgy tesz, mintha nem történt volna semmi sem.

Na ennek kellene véget vetni.

Ezért kérem, hogy legalább a média tisztességes, itt lévő fele kapjon a fejéhez, és ne vegyen részt ebben a mocsokban.

Kósz Zoli, Petővári Zsolt barátom, veletek vagyok!”

További fejleményekről folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

A vizipolo.hu szerkesztősége

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS

Tags: