A Puma lesz a Milan új sportszergyártója – hivatalos

Elérkezett a nagy nap, a Milan hétfő délelőtt hivatalosan bejelentette, hogy a soron következő szezontól a korábbi híreknek megfelelően a Puma lesz a csapat új sportszergyártója.

Tavaly októberben érkezett a bejelentés, hogy két évtized után véget ér a Milan és az Adidas közös megállapodása, miután a felek megegyeztek a 2023-ig szóló szerződés felbontásában. A német sportszergyártóval kötött együttműködés 1998. július 1-jén kezdődött és a szezon végén, 2018. június 30-án véget ér.

Hétfőn megtörtént a hivatalos bejelentés az új mezszállító kilétéről. A várakozásoknak megfelelően a Puma lesz a Milan sportszergyártója és a közös partnerség július 1-jén veszi kezdetét.

“A Puma és az AC Milan bejelenti, hogy hivatalosan hosszú távú partnerséget kötött egymással. Ez az együttműködés összehozza a labdarúgás két legszenvedélyesebb, legambiciózusabb és legikonikusabb márkáját. 2018. július 1-től a Puma lesz a klub hivatalos partnere és sportszergyártója.” – olvasható a közlemény a Milan hivatalos honlapján.

A Puma többek között a Borussia Dortmund, az Arsenal és az olasz válogatott, valamint Svájc, Ausztria, Kamerun, Elefántcsontpart, Ghána és Csehország sportszergyártója. Emellett a német vállalat olyan játékosokkal áll partnerségben, mint Antoine Griezmann, Olivier Giroud, Sergio Agüero, Cesc Fabregas, Mario Balotelli, Hector Bellerin, Marco Reus, Gianluigi Buffon vagy éppen Yaya Touré.

Marco Fassone, a Milan vezérigazgatója: “Nagy örömömre szolgál, hogy bejelenthetem a Pumával kötött partnerségünket. Összeköt bennünket a sport illetve a labdarúgás értékei iránt tanúsított megbecsülésünk és szenvedélyünk. A Puma egy jelentős nemzetközi márkát képvisel és a következő években együtt fogunk haladni az úton, amelyen új és rendkívüli célokat szeretnénk elérni a pályán belül és pályán kívül egyaránt.”

Björn Gulden, a Puma elnök-vezérigazgatója: “Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy partnerséget kötöttünk az AC Milannal, amely a labdarúgás történetének egyik legsikeresebb klubja. Alig várjuk, hogy új fejezet kezdődjön ennek a legendás klubnak az életében a Pumával.”

A felek eddig nem hozták nyilvánosságra a megállapodás részleteit, azaz nem ismert a szerződés időtartama és a pénzügyi juttatás sem. Korábbi hírek szerint a Puma mintegy 10-15 millió eurót fizethet évente a Milannak.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS