Új időszaki kiállítás a Groupamában

A Fradi Múzeumot a 2006-ban elhunyt Nagy Béla alapította a FTC labdarúgó-szakosztálya 85. születésnapján, 1985. december 3-án. 

A múzeum jelenlegi helyén (Groupama Aréna) 2014. augusztus 7-én nyílt meg és 200 m2-es területén közel 350 tárgyat tekinthetnek meg a látogatók, melyek mindegyike a labdarúgással kapcsolatos. A Fradi Múzeum Magyarország egyetlen hivatalos múzeumi státuszt elnyerő klubmúzeuma, mely státuszt 2015. január 13-án kapta meg.

A Fradi Múzeum egyik terme lehetőséget nyújt arra, hogy ott időszaki kiállításokat rendezzenek be. A zöld-fehér klub eddig ötször élt ezzel a lehetőséggel. Többek között az egyesület olimpiai bajnokaival, a labdarúgócsapat 1965-ös VVK-győzelmével és az aranylabdás Albert Flórián életével ismerkedhettek meg az érdeklődők..

Csütörtökön, február 8-án megnyílik a hatodik időszaki tárlat, amely a jövőre 120 éves klub labdarúgó szakosztályának első 50 évét mutatja be az alapítástól a második világháború végéig.  A kiállítás emléket állít a Fradi 1928-as és 1937-es Közép-európai kupagyőzelemének, .bemutatják az egyesület első profi edzőjének, Tóth-Potya Istvánnak, 17 relikviáját, amelyeket korábban nem lehetett Magyarországon megtekinteni.

Fotó: http://www.fradimuzeum.hu

T.G.