U17-es Eb: Óriási hajrával győztük le Montenegrót

u17eseb2017

Az utolsó negyedben minusz három gólról megfordítva a találkozót győzük le a montenegrói csapatot.

u17eseb2017

Fotó: Sonline

Egy győzelemmel és egy döntetlennel várhatta a csapat az utolsó csoportmeccsét.

A találkozó első negyedében 1-1-ig tudta tartani a válogatottunk a montenegróiakkal a lépést, utána viszont Vucorovics és Gardasevics góljára nem érkezett válasz. A hajrában megtartotta ellenfelünk az előnyét, így 2-4-el mehettünk pihenni. A második nyolc percben ismét jöttek ellenfelünktől a gólok, amikre nem tudtuk válaszolni, a nagyszünetben 2-7 volt az állás.

A hajrá után megkezdtük a felzárkózást, Bóbis villant kétszer, de Dala, Szieben, Schmölz és Vékony is felíratkozott a góllövők közé, így már “csak” három volt közte, 7-10. A lendület az utolsó negyedben is kitartott, hiszen ledolgozuk háromgólos hátrányunkat. A hajrában egy montenegrói időkérés után, nekik nem, de nekünk sikerült megszerezni a vezetést, de Murisics egalizált bő eg perccel a vége előtt. Baksa azonban 47 másodperccel a vége előtt döntött, 12-11-es győzelmünk azt is jelenti, hogy második helyen végeztünk a csoportban, és holnap Málta vagy Grúzia ellen ugrunk vízbe, itt a legjobb nyolcba kerülés lesz a tét.

U17-es Eb, csoportmérkőzés:

Magyarország – Montenegró 12-11 (2-4, 0-3, 5-3, 5-1)
Gólszerzők: Bóbis 4, Schmölz 3, Baksa 2, Dala 2, Szieben 1 ill. Vucsorovics 5, Gardasevics 3, Draskovics 1, Perkovics 1, Murisics 1

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS