U17-es Eb: Görögország legyőzve – Ott vagyunk a legjobb négy között

u17eseb2017

Öt góllal jobbnak bizonyult a magyar válogatott a görögnél az U17-es Eb negyeddöntőjében.

u17eseb2017

A tegnapi nyolcaddöntős grúz-siker után, ma jóval nehezebb feladat előtt állt Horváth János együttese, hiszen Görögország volt az ellenfél.

Az első negyedben Alamanos szerzett egy akciógólt, de Baksa a hajrában egyenlített, 1-1. A második etapban is az utolsó másodpercekben rezdültek a hálók, Bóbis majd Schmölz is eredményes tudott lenni, még Grammatikos a másik oldalon szépített, a félidőben nálunk volt az előny, 3-2.

A harmadik nyolc percben hengerelt a válogatottunk, hiszen 3-0-ás etapot csinálta hajráig, 6-2. A záróakkord előtt azonban feljöttek a görögök kettőre, 6-4. A negyedik negyedben rá tudtunk tenni még egy lapáttal, háromszor is eredményes tudott lenni, így közte öt lett a végén, 9-4.

A siker azt is jelenti, hogy ott vagyunk a legjobb négy között az Eb-n és várjuk az elődöntős ellenfelünket, a Spanyolország – Szerbia meccs győztesét.

U17-es Európa-bajnokság, negyeddöntő:

Magyarország-Görögország 9-4 (1-1, 2-1, 3-2, 3-0)
Gólszerzők: Baksa 3, Schmölz 2, Bóbis 2, Fekete 1, Dala 1 ill. Grammatikos 2, Koulouris 1, Alamanos 1

Az Eb-csapat:
Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS