“Tetszett a hozzáállás, jó úton haladunk” – Gattuso

Gennaro Gattuso, a csapat vezetőedzője összességében elégedett volt a látottakkal a Napoli elleni mérkőzésen. Az olasz szakember elmondása szerint nem volt probléma a mutatott játékkal és a hozzáállással.

A Milan vasárnap délután 0-0-s döntetlent játszott a Napolival a Serie A 32. fordulójában. A nápolyi együttes ebben a szezonban még nem kapott ki idegenben és 15 meccsből 12-t megnyert.

“Boldogok vagyunk. Tudtuk, hogy a Napolinak lesznek gólhelyzetei és törekedni fognak a labdabirtoklásra, de jól teljesítettünk. A hozzáállásunk pozitív volt. A helyes úton haladunk, de bizonyos dolgokban fejlődnünk kell és ez a teljesítmény segíthet növelni a szintet. Akár nyerhettünk, de veszíthettünk is volna ez ellen a kiváló ellenféllel szemben, de boldog vagyok. Gigio Donnarumma? Nagyon tetszett, hogy ilyen nagy nyugalommal játszott és nem csak az utolsó percben bemutatott védésére gondolok. Azt gondolom, hogy az egész teljesítménye kiváló volt és nem mutatott félelmet nyomás alatt. Nagyszerűen teljesített.” – mondta Gattuso a meccs után.

“Tetszett a védelem, Zapata és Musacchio is nagyon jó munkát végzett, még akkor is, ha ebben az évben csak kétszer játszottak együtt. Nem kételkedtem bennük, hiszen minden nap látom őket és tudom, hogyan dolgoznak az edzéseken. Összességében jó mérkőzést játszottunk és boldog vagyok. A támadójátékban javulni kell. Bajnokok Ligája? Mindaddig reménykedünk, amíg matematikailag esélyünk van, de őszintén szólva nagyon nehéz lenne elérni. Mindössze hat forduló maradt, elég messze vagyunk és bravúr lenne elérni. Keményen fogunk küzdeni. Még a Juventus és a Napoli mögött járunk, de megmutattuk, hogy képesek vagyunk bárkivel felvenni a harcot. Gratulálok a játékosoknak, elégedett vagyok.”

“A meccs utáni dulakodás a pályán? A srácokkal voltam. Játékosként elég sokszor bajba kerültem és edzőként nem akarok. Jó példát kell mutatnom.” – mondta nevetve.

“Azon gondolkodtam a meccs hajrájában, hogy kétcsatáros játékra váltok. Ha nagy csapat ellen lépsz pályára mérlegelned kell, hogy mit tudsz hozzátenni és néha várnod kell. Két csatárral a pályán túl nagy terület nyílt volna az ellenfélnek. Célok? Folytatnunk kell az utunkat. Fiatal csapatunk van, rosszul kezdtünk és pontokat veszítettünk, ahogy haladtunk előre az úton. Az előző négy mérkőzésen a Sassuolót leszámítva a Juventusszal, az Interrel és a Napolival játszottunk.”

“Reina? Tárt karokkal fogjuk várni őt, amikor csatlakozik hozzánk, már amennyiben ez meg fog történni. Donnarumma? Minden adott számára, hogy a világ legjobb kapusa legyen. Nem értem, miért írják azt, hogy Gigio távozni fog, ha Reina érkezik.”

“Átigazolások? Néhány játékos érkezni fog, de csak kevés változás várható a csapatban.” – tette hozzá.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS