Tárkonyos zöldségleves gazdagon – Egészségséf

A hagyományos levesek mellett nagyon szeretjük az újdonságokat. A tárkony szerintem egy nagyon finom ízű fűszer, amivel egy egyszerű étel is különlegessé tehető.

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 kis fej karfiol
  • 1 kis fej brokkoli
  • 3 db közepes sárgarépa kockázva
  • 2 db közepes burgonya kockázva
  • só, bors
  • 2 dl főzőtejszín

Tárkonyos zöldségleves gazdagon - Egészségséf

A karfiolt és brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. A vajat felolvasztjuk, az apróra vágott hagymát megdinszteljük benne. Hozzáadjuk a karfiolt, brokkolit, sárgarépát, burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 4 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a tárkony, sót, borsot, lefedve, közepes lángon puhára fűzzük. Ha kész, hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, zöld fűszerekkel díszítjük.

Tipp! Ha van otthon húslevesünk, akkor víz helyett azzal is készíthetjük.

Jó tudni! A karfiol, brokkoli elég hamar megpuhul, ezért, ha nem vagyunk rutinosak, időnként érdemes megnézni, hogy ne menjen szét. Ha elfő a leve, pótoljuk.

Még több recept Egészségséfünktől

Tápérték (100)

Karfiol

Brokkoli

Sárgarépa

Burgonya

Vaj

Főzőtejszín 10 %-os

Energia

25 kcal

34 kcal

41 kcal

69 kcal

746 kcal

120 kcal

Fehérje

1,2 g

2,8 g

0,9 g

1,6 g

0,4 g

3,2 g

Zsír

0,2 g

0,3 g

0,2 g

0,1 g

80 g

10 g

Szénhidrát

4,9 g

6,6 g

9,5 g

15,7 g

0,5 g

43 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS