Szoros, de vereség

Második nekifutásra vereséget szenvedett az U18-as leányválogatott a Sopronban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, de három negyeden át egy szinten játszott a franciákkal.

Lakner Gábor A magyar leányválogatottra a csoport rangadója várt a Sopronban zajló U18-as A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság második napján, hiszen az első nap két győztese csapott össze.

U18 leány Eb magyar-francia 1

Lelik Réka volt csapatunk legjobbja  •  Forrás: FIBA

A franciák elleni találkozó leginkább hullámvasutazásra hasonlított, hiszen a magyar csapat az első három negyed mindegyikében ellépett ellenfelétől, de a nagyon jó szerkezetű francia csapat mindannyiszor visszakapaszkodott. A magyar válogatottban leginkább Lelik Réka volt elemében, aki megmutatta, miért is áll érte sorban a fél NB I.

Aztán a negyedik negyedben kidomborodott a franciák fizikai fölénye, akik most már nem csak a palánk alatti területet uralták. A csapatunk becsülettel küzdött, de 53-53 után elfogyott a lendülete, az ellenfél pedig bedarálta. A franciák 76-65-re győztek, de a tizenegy pontos vereség miatt nem érdemes keseregni, hiszen három negyeden át kifejezetten jó mérkőzést sikerült játszani.

A csoport másik mérkőzésén Horvátország 78-52-re legyőzte Szlovéniát. Hétfőn pihenőnapot tartanak Sopronban, a magyar válogatott kedden 18 órakor a horvátok ellen zárja a csoportkört, szerdán pedig már következik a keresztjáték a nyolc közé jutásért.

U18-AS LEÁNY A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SOPRON
D csoport, 2. forduló
Franciaország–Magyarország 76-65 (24-23, 11-14, 18-14, 23-14)
Magyarország: Studer 9/6, Lelik 22/9, Gereben 13, Juhász 5, Török 3. Cs.: Boros, Karagits 7, Pusztai, Angyal 6, Kányási, Mérész. Szövetségi edző: Balogh Judit

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS