Strandlabdarúgás: Magyar győzelem – leomlott a Nagy Fal

A magyar strandlabdarúgó válogatott Kínában vett részt meghívásos tornán az elmúlt hétvégén – a végeredmény, a tornagyőzelem azt igazolja, hogy az újjáalakuló csapat jó úton jár. Az idei cél egyértelmű: visszakerülni Európa legjobbjai közé az augusztusban Siófokon rendezendő EBSL válogatott torna, majd a sorozat döntője végén.

A Belt & Road BS nevű, immár második alkalommal megrendezett eseményen a magyarok mellett ott volt például Dél-Amerika 5. legjobb csapata, az egy évvel korábbi győztes, Chile – Európából rajtunk kívül a cseh válogatott kapott meghívást a 12 résztvevő közé. Megjegyzendő: Kína a labdarúgás minden területén hatalmas erőfeszítéseket tesz azért, hogy felzárkózzon a szakágak legjobbjaihoz, ez érezhető a strandlabdarúgásban is. A fantasztikus körülmények és a jövőbe vetett, megkérdőjelezhetetlen hit lengte át az egész rendezvényt.

Ugyan a magyar válogatott számára nem kezdődött túl jól a torna, lévén a repülőtársaság elkeverte a csapatunk csomagjait, amelyek két nap késéssel érkeztek meg (cseh barátaink kölcsönöztek a mieinknek edzőszerelést), a végén mégis mi lehettünk a leginkább elégedettek. Válogatottunk számára kitűnő lehetőség volt ez a torna az átalakuló keret felmérésére. Az új szövetségi kapitány, a magyar válogatott korábbi legendája, Ughy Márk folyamatosan egyre több fiatal játékost épít be a csapatba, akik a magyar strandlabdarúgásban évek óta zajló fejlesztési és nevelési program hatására a magasabb szintű teljesítményre is érettek.

Mint ahogyan Ughy Márk elmondta, a torna egészére jellemző volt a magyar válogatott stabil teljesítménye, határozott védekezése (összesen 5 gólt kapott a csapat három mérkőzésen), aktív, ötletes és eredményes támadójátéka, és az, hogy mindegyik mérkőzésen elsősorban a magyarok akarata érvényesült. A tornagyőzelem mellett fontos eredmény, hogy a torna legjobb kapusának Szacskó Lászlót választották, a gólkirály pedig Fekete Viktor lett.

Magyarország – Chile 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)
Magyarország: Szacskó – Berkes, Fekete, Besenyei, Patócs
Cserék: Szentes-Bíró, Rutai, Menyhei, Genczler, Lipők (kapus)
G.: Fekete 2, Menyhei, Szentes-Bíró, Rutai

Csehország – Magyarország 2-4 (1-2, 1-0, 0-2)
Magyarország: Szacskó – Berkes, Fekete, Besenyei, Patócs
Cserék: Szentes-Bíró, Rutai, Menyhei, Genczler, Lipők (kapus)
G.: Fekete 2, Menyhei, Patócs

Magyarország – Kína 10-2 (1-0, 4-2, 5-0)
Magyarország: Szacskó – Berkes, Fekete, Besenyei, Patócs
Cserék: Szentes-Bíró, Rutai, Menyhei, Genczler, Lipők (kapus)
G.: Szentes-Bíró 3, Fekete 2, Genczler 2, Szacskó, Besenyei, Rutai

Forrás: www.mlsz.hu – RSS