Ronaldinho reméli, hogy a Milan nyeri a derbit

Ronaldinho, a Milan korábbi brazil világbajnok kiválósága figyelemmel követi az olasz labdarúgást és elmondása szerint bízik abban, hogy a piros-feketék megnyerik a hétvégi milánói városi rangadót.

A 98-szoros válogatott brazil zseni 2008-ban szerződött a Milanhoz az FC Barcelonától és 95 tétmérkőzésen 26 gólt illetve 29 gólpasszt jegyzett piros-fekete mezben.

“Nyilvánvaló, hogy követem az olasz labdarúgást és nagyon jól ismerem a Milant. Rossoneri szurkolóként nagyon szeretném, ha megnyernék a derbit. Sajnos nem leszek ott a San Siróban, mert vissza kell mennem Brazíliába. Nem számít, hogy ki lövi a gólt. Csak az Inter legyőzése számít.” – mondta Ronaldinho a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.

“Amikor a Milanban játszottam, nem volt előrelátható, hogy mindkét milánói klub kínai tulajdonba fog kerülni. A labdarúgás egyre inkább üzletté válik. Silvio Berlusconi a családjának tekintette a klubot és a csapatot. Tudta, hogyan közvetítse a szenvedélyét és az erejét. Montella? Amikor ilyen sok változás következik be, hagynunk kell az edzőt dolgozni, mert időre van szükség egy csapat felépítéséhez. Azonban Montella tudja, hogy egy nagy történelemmel rendelkező olyan klubnál, mint a Milan, nincs sok idő. Remélem, hogy jönni fognak az eredmények, talán egy derbi győzelemmel. Az átigazolási időszak után a csapatnak sokat kell tennie a célok elérése érdekében. Ki tudja, talán könnyebb lesz a következő szezonban. Soha ne mond, hogy soha. Talán a Milan és az Inter is harcolni fog a bajnoki címért a Juventusszal, a Napolival és a Romával.”

“Cutrone? Megvannak a képességei és a személyisége ahhoz, hogy nagyszerű pályafutása legyen. Gyorsan fejlődik, remekül lő és gólerős. A fiatal életkorából adódóan csak fejlődni tud és jobb lehet.” – tette hozzá.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS