Otthon érzi magát a Fradi a Komiban

16 mérkőzés óta veretlen az FTC férfi vízilabdacsapata. A zöld-fehérek szombat este az OSC-t  győzték le 12:5-re és a táblázat második helyén állnak a listavezető Szolnokkal azonos pontszámmal. A találkozó után Varga Zsolttal, a Ferencváros vezetőedzőjével beszélgettem.

– Február 22-ike óta három Bajnokok Ligája-szereplőt győztek le.  Nyertek a tavaly minden címet besöprő, BL-címvédő Szolnok otthonában és Egerben is. Az OSC Újbudát pedig imponáló magabiztossággal fektették két vállra.

V.Zs.: Három egymástól teljesen különböző meccsről beszélhetünk. Mondanom sem kell, hogy Szolnokon nyerni nagy bravúrnak számít, még az európai sztárcsapatok közül is csak kevésnek sikerül. Egerben végig billegett a meccs, mindenféle eredmény benne volt a pakliban, szerencsére a hajrát mi bírtuk jobban és győztünk 11:10-re. Ami az OSC elleni sikert illeti, ellenfelünk sokkal komolyabb játékerőt képvisel annál, mint amit ezúttal láttunk tőlük. Komolyan fogjuk venni őket az áprilisi találkozón is, mint ahogy minden ellenfelünket.

– Nyilván abszolút elégedett a csapatával.

V.Zs.: Korai lenne még mérleget vonni, egyelőre tart az idény. Annak viszont nagyon örülök, hogy a védekezésünk összeállt, stabil. Ez pedig az alapja az eredményes játéknak.

Támadásban pedig szerencsére nagyon sok variációnk van.

– Március 31-én itthon vívják az Euro Kupa döntőjének első mérkőzését, április 18-án pedig Veronában lesz a visszavágó. Címvédőként nyilván csak a kupagyőzelem lehet a céljuk.

V.Zs.: Úgy érzem, hogy jobbak vagyunk olasz riválisunknál. De egy kupadöntő egészen sajátos légkörű. Az eredményt befolyásolhatja akár a játékvezetői felfogás is és még sok egyéb apró tényező. Persze természetesen szeretnénk megvédeni az Euro Kupát

A szakosztály vezetése úgy határozott, hogy januártól a bajnokság végéig minden hazai mérkőzésüket a Komjádiban rendezik, saját népligeti uszodájuk helyett.. Ön szerint ez jó döntés volt?

V.Zs.: Erre a kérdésre igazán majd  csak a küzdelemsorozat végén tudok válaszolni. Az viszont tény, hogy a Miskolc elleni Euro Kupa elődöntőn szinte megtelt a Komjádi, az OSC ellen pedig fél ház volt. Azt hiszem, belaktuk a Komit, ahova 2000 szurkoló fér be. Ugyanakkor népligeti otthonunkba, ami egyébként nagyon közel áll a szívünkhöz, legfeljebb 500.

T.G. Fotó: fradi.hu