Morace a Milan női csapatának edzője – hivatalos

A klub a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Carolina Morace korábbi profi olasz labdarúgó lett a Milan női csapatának vezetőedzője.

Mint arról a közelmúltban beszámoltunk, a klub történetében először csapatot indít a Milan a női olasz élvonalbeli bajnokságban. Mostanra az is kiderült, hogy ki foglalja el a kispadot.

A Milan a hivatalos honlapján egy közleményben jelentette be, hogy Carolina Morace lesz a női csapat vezetőedzője. A korábbi olasz válogatott labdarúgó 2020 nyaráig szóló szerződést kötött a klubbal. Morace profi pályafutása alatt megfordult a Lazióban, a Reggianában és a Modenában is, összesen 12 bajnoki címet nyert és 13 alkalommal ő lett a gólkirály.

Morace az olasz nemzeti csapatban is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ugyanis 153 mérkőzésen 105 alkalommal volt eredményes, így ő minden idők a legeredményesebb játékosa a válogatottban. Visszavonulása után edzői karrierbe kezdett és jelentős tapasztalatot szerzett az évek alatt. Morace a Laziót, a Viterbesét, Olaszországot, Kanadát, valamint Trinidad és Tobagót is irányította korábban.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS