Mirabelli: “A Milan újjászületése zavar másokat”

Massimiliano Mirabelli, a klub sportigazgatója nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben szerződtessék a Torino olasz válogatott gólzsákját, Andrea Belottit.

A klub közel 200 millió eurót fordított a keret megerősítésére a nyári átigazolási időszakban, azonban az utóbbi fordulókban gyengén szerepelt a csapat. Hétvégén a városi rivális Inter lesz az ellenfél az olasz bajnokságban. A piros-feketék az előző két bajnokijukat elveszítették, míg az Inter viszonylag jó formában van, hiszen az előző 5 mérkőzéséből 4-et megnyert.

Mirabelli beszélt az átigazolások menetéről, Andrea Belottiról, Leonardo Bonucciról, Mino Raioláról és Vincenzo Montelláról is.

“Egy játékost jól meg kell ismerned a szerződtetése előtt a játékosmegfigyelői hálózaton keresztül. Ez évek munkája, mert ha tévedünk, akkor azt a saját szemünkkel akarjuk tenni. Sokat dolgozunk az ügynökökkel, de megnézzük a játékosokat élesben a pályán. Nem titok, hogy megpróbáltuk elhozni Belottit, de ez különféle okokból nehéz volt. Ő egy nagyon erős játékos és Milan szurkoló, ez köztudott. Így talán egy nap viselheti azt a mezt, amelyről gyerekkora óta álmodott.” – mondta Mirabelli.

“Nehéz átigazolási időszak volt. Bonucci? Fogalmunk sem volt arról, hogy van esély megszerezni őt a Juventustól. Sohasem gondoltam volna, hogy elengednének egy ilyen fontos kulcsembert. Amikor találkoztam Alessandro Lucci ügynökkel és szóba került Bonucci, azt feleltem, hogy ne pazarolja az időmet. Aztán beszéltem Leóval és azt láttam, hogy valóban hozzánk akar igazolni. Ekkor jöttem rá, hogy valódi esélyünk van a megszerzésére. Beszéltem Fassonéval és azt mondtam neki, hogy lezárjuk 24-48 órán belül az üzletet vagy pedig elengedjük. Végül megegyeztünk és létrejött az üzlet.”

“Raiola? Ő az egyik legjelentősebb játékosügynök a világon, nagy játékosok ügyeit intézi és ő nem egy olyan személy, aki terv nélkül dolgozik. Megdöbbentünk amikor közölte velünk, hogy Donnarumma nem írja alá az új szerződését, de addig küzdöttünk és harcoltunk, amíg meg nem állapodtunk.”

“A Milan újjászületése ténylegesen zavar másokat. Mindenkinek megvan a saját véleménye, vannak pozitívak és negatívak is. Montella? Van egy edzőnk, akit nagyra becsülünk, ezért nem gondolunk másra.” – tette hozzá.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS