Masters vb: Döntős a Neptun!

mastersvbneptunmafc01

Egy finalistánk már biztos van a Masters vb-n, hiszen a Neptun legyőzte a MAFC együttesét a +30-as korosztályban, így bejutott a vasárnapi fináléba. 

mastersvbneptunmafc01

Fotók: vizipolo.hu

Nagyszerű hangulat uralkodik a Masters vb helyszínén immár ötödik napja. Ahogy közeleg a vízilabdatorna vége egyre többen vannak a Hajós összes medencéjénél. Nem volt ez másként ma kora délután sem, a “B” pályán, ahol már a 30+-os korosztályban az elődöntőt rendezték meg. Ahogy utaltunk rá tegnap az egyik ágon két magyar csapat küzdött meg a fináléba kerülésért: A MAFC és a Neptun.

A mérkőzésen a Neptun hamar dülőre vitte a továbbjutás sorsát, hiszen már a nagyszünetben 5-0-ra elhúztak a MAFC-tól. A továbbiakban sem engedte Beszédes Csaba együttes közelebb magához ellenfelét, amely 9-3-ra győzött, így a vásárnapi fináléba jutott, a MAFC pedig a bronzéremért küzdhet.

mastersvbneptunmafc03

Masters vb, +30-as korosztály, elődöntő: 

MAFC – Neptun 3-9 (0-2, 0-5, 2-2, 1-2) – bővebben a mérkőzésről…

Gólszerzők: Korbuly 1, Mód 1, Varga 1 ill. Hajós 2, Zantai 2, Jex 1, Ludányi 1, Ábel 1, Halász 1, Földesi 1

Beszédes Csaba, a Neptun edzője a vizipolo.hu-nak:

“Ötödik napon vagyunk túl, ez az ötödik győzelem. A csapat nincs hozzászokva egy ilyen sorozatterheléshez. Örülök neki, hogy egy teljes csapatunk van tizenöt fővel, és olyan játékosaim vannak, akik bármikor bevethetők. Talán ezzel tudunk a mezőny fölé nőni, hogy hosszabb a cserepadunk és az ötödik napon is tudunk olyan iramot diktálni, ami eredményes és az ellenfelek nem tudják lekövetni. Most pont jól jön az az egy pihenőnap, ami van, utána pedig jön a döntő, megpróbálunk minél jobb eredményt elérni. Tavaly Európa-bajnokok voltunk, most pedig megpróbálunk eggyel tovább lépni.”

Pázmányi Gábor, a MAFC edzője a vizipolo.hu-nak:

“Minden értelemben jobb volt a Neptun csapatomnál. Gratulálok nekik, mostantól pedig a vb megnyeréséért drukkolunk az együttesnek.”

mastersvbneptunmafc02

A vasárnapi nap programja a +30-as korosztálynál:

Bronzmérkőzés:

11:30 Kazany – MAFC (“B” pálya)

Döntő:

15:30 The Olympic Club – Neptun (“C” pálya)

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS