Magyar közreműködővel indul az UEFA új kampánya

Az egyenlőségről, a minden játékost összekötő kapocsról, és a sport pozitív erejéről szól az UEFA új kampánya, amelyben a világ legismertebb játékosai mellett helyet kapott Szabó István, a LÁSS SE vakfoci játékosa is.

Az UEFA új, #EqualGame elnevezésű kampánya Aleksander Ceferinnek, a szervezet elnökének azon világlátását tükrözi, mely szerint az európai futball irányító szervezetének kiemelten kell kezelnie a társadalmi felelősségvállalás ügyét, és minden eszközzel képviselni az egyenlőség elvét, miközben a rasszista, szexista, homofób vagy bármilyen más formában kirekesztő magatartások teljes mértékben, a zéró tolerancia elvét érvényesítve elutasításra kerülnek.

Úgy gondolom, hogy az UEFA számára létfontosságú, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a futballt, és a sport pozitív erejének segítségével a társadalmi egyenlőség élharcosává váljon a szervezet világszinten is. Kötelességünk harcolni az egyenlőség elvéért, és elutasítani a kirekesztés minden formáját – jelentette ki Ceferin a kampány indulásakor.

A kampány legfőbb eszköze egy olyan kisfilm, melyet a 2017/2018-as szezonban minden UEFA-eseményen levetítenek majd.

A kampány egyik közreműködője a magyar Szabó István, aki bár elvesztette látását, továbbra sem hagyott fel a futballal, és a budapesti LÁSS SE csapatkapitányaként lép rendszeresen pályára.

Az UEFA kezdeményezését a világ legjobb és legnépszerűbb játékosai is támogatják.

Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy részt vehetek egy olyan kezdeményezésben, amelyben őszintén hiszek. Minden ember egyenlő, és mind ugyanazért az örömért megyünk fel a pályára – fogalmazott Paul Pogba.

Meggyőződésem, hogy a futball pozitív ereje segít összekötni a világot, és a benne élő embereket. Nem számít, ki vagy, honnan jössz, mennyire tudsz focizni. A futball mindenkié – mondta Cristiano Ronaldo arra a kérdésre, hogy miért csatlakozott a kezdeményezéshez.

Mind különbözőek vagyunk, mégis összeköt bennünket a labdarúgás iránti szenvedély. Teljes szívvel támogatom az UEFA kampányát, mert hiszek abban, hogy a sport és a labdarúgás képes megváltoztatni a világot. Büszke vagyok, hogy ennek én is részese lehetek – árulta el Lionel Messi.

Az UEFA kampányáról további részletek a szervezet hivatalos oldalán érhetőek el, a kampány videóját pedig megtekinthetik az MLSZ Facebook-oldalán.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS