“Ma határozott játékkal kell győznünk” – Montella

Nem sok ideje van pihenésre a csapatnak, a piros-feketék a hétközi Európa Liga mérkőzés után újra pályára lépnek, ezúttal a Genoát fogadják hazai pályán. Vincenzo Montella megtartotta az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját.

“A Genoa ellen nem könnyű játszani. A pálya minden szegletén nagy nyomást helyeznek az ellenfélre és szoros emberfogást alkalmaznak. Ez ismét egy olyan meccs lesz, amit nem a labdabirtoklás fog eldönteni. Csak gondoljunk vissza a tavalyi Juventus elleni találkozójukra, amelyen három gólt szereztek. A Genoa bárki ellen képes győzni illetve veszíteni. A tabella? A tervezettnél kevesebb pontunk van. A csapatnak nyugodtan, felszabadultan kell játszania. A Genoa ellen határozottsággal kell pályára lépni és megnyerni a mérkőzést. Mérkőzésről-mérkőzésre gondolkozom és most csak a vasárnapi összecsapásra fókuszálok.”

“Kritikák? Elfogadjuk a kritikákat, habár nem értek az összessel egyet. A Napoli után a mi csapatunk rendelkezik a legtöbb kapura lövéssel és ezek a játékosok 70 percen keresztül nagyszerűen játszottak a Roma ellen, valamint az Inter ellen a második félidőben. Meg kellett volna nyernünk a derbit és most valószínűleg minden másképp lenne. Motiváció? Nagyon motivált vagyok. Boldog vagyok, hiszen a Milan edzője lehetek. Teljes mértékben tisztában vagyok a munkám kockázataival, de az az életem része. A szurkolók nem a játékunk miatt boldogtalanok, hanem azért mert veszítünk.”

“Mirabelli? Remek a kapcsolatom vele, jól kijövünk egymással. Minden mérkőzés után együtt vitatjuk meg az eseményeket. Ez most sem lesz másképp és remélhetőleg egy győzelmet fogunk kielemezni. Köszönöm a vezetőségnek, hogy úgy határoztak, a sok változás és az új korszak ellenére velem akarják folytatni a munkát.”

“A játékosok nem a legjobb ütemben fejlődnek és nem mutatták meg a valódi adottságaikat, de ez nem fizikai, hanem pszichológiai probléma. Ezen folyamatosan dolgozunk. Kalinic? Teljesen felépült és kezdeni fog a mérkőzésen.” – fejezte be.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS