Karamellás banánsüti – Egészségséfünk receptje

Nagyon bírjuk a banános desszerteket! Itt van most hétvégére ez az egyszerű, gyorsan elkészíthető csoda.

Hozzávalók 6-8 adaghoz:

  • 4-5 érett banán
  • 2-3 kevésbé érett banán a díszítéshez
  • 3 tojás
  • 1 dl étolaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg barna cukor
  • vanília fagylalt
  • sütőpor

Karamellás banánsüti - Egészségséfünk receptje

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
Egy tálba törjük össze, pépesítsük a 4-5 érett banánt. Adjuk hozzá a tojásokat, olajat, cukrot, fahéjat, és keverjük addig, amíg egyenletes lesz a hozzávalók eloszlása a masszában. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport is, és keverjük addig, amíg eloszlanak a nagyobb lisztdarabok. Tegyük félre picit ezt a tálat.

Egy lábasban olvasszuk meg a vajat, keverjük hozzá a barna cukrot, és hevítsük addig, amíg elkezd bugyogni. Az így készült karamellát öntsük egy kisebb, kiolajozott tepsibe. A maradék banánt szeleteljük fel, és a szeleteket helyezzük szépen egymás mellé a karamellára. Öntsük rá a banános masszánkat, oszlassuk el. Helyezzük a sütőbe és süssük 40-50 percig.

Hagyjuk kicsit kihűlni, vágjuk fel tetszőleges szeletekre, majd borítsuk ki egy tálra, hogy a banánszeletes része legyen felül. Tálaljuk a tetejére tett vanília fagyival.

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS