Izraeli, máltai és lett riválisok a nemzetközi kupákban

Az UEFA elkészítette a Bajnokok Ligája második és az Európa Liga első selejtezőkörének sorsolását.

A BL-selejtező sorozatban érdekelt Budapest Honvéd az izraeli bajnokcsapatot, a Korhut Mihályt is foglalkoztató Hapoel Beer-Sevát kapta a sorsoláson, a magyar együttes idegenben kezdi meg a párharcot. A Hapoel Beer-Seva az előző idényben az Európa Liga csoportkörében kétszer is legyőzte az olasz Intert, majd az egyenes kieséses szakaszban a Besiktas ellen búcsúzott a sorozattól. Hazája bajnokságát fölényesen, 13 pont előnnyel nyerte meg.

Az Európa Liga-selejtezőkben érdekelt csapataink közül a Vasas is izraeli riválist kapott: a bajnokságban bronzérmet szerző Beitar Jerusalem együttesét. A Beitar tavaly három sikeres selejtezőkör után a play off körben búcsúzott az EL-től, a Saint-Etienne elleni vesztes párharc után.

A Ferencváros a lett bronzérmes Jelgava ellen kezdi meg az EL-selejtezőt. A Jelgava tavaly nagy meglepetésre a Slovan Bratislavát búcsúztatta simán, 3-0-ás összesítéssel az Európa Ligában, majd a harmadik selejtezőkörben éppen a Vasas ellenfele, a Beitar Jerusalem ejtette ki a sorozatból.

A Videoton FC a máltai bajnokság ezüstérmesét, a Balzant kapta ellenfélként. A Balzan tavaly az első körben kiesett az EL-selejtezőkből, az azeri Neftci búcsúztatta.

A magyar csapatok párosítása:

Bajnokok Ligája:

Hapoel Beer-Seva (izraeli)-Budapest Honvéd

Európa Liga:

Beitar Jeruzsálem (izraeli)–Vasas
Ferencváros–Jelgava (lett)
Videoton FC –Balzan (máltai)

A magyar csapatok programja:

június 27. vagy 28.

Hapoel Beer-Seva (izraeli)-Budapest Honvéd

június 29.:

Beitar Jeruzsálem (izraeli)–Vasas
Ferencváros–Jelgava (lett)
Videoton FC –Balzan (máltai)

július 4. vagy 5.

Budapest Honvéd-Hapoel Beer-Seva (izraeli)

július 6.:

Vasas-Beitar Jeruzsálem (izraeli)
Jelgava (lett)-Ferencváros
Balzan (máltai)-Videoton FC

Forrás: www.mlsz.hu – RSS