Gattuso szerint nagyot kockáztattak a győzelemért

A Milan egy fordulatos mérkőzésen újabb győzelmet aratott a bajnokságban, ezúttal a Chievo ellen. A rossoneri a legutóbbi 5 bajnoki meccsét megnyerte, egyedüli együttesként a Serie A-ban. Gennaro Gattuso, a csapat vezetőedzője szerint egy esetleges döntetlen felért volna egy vereséggel.

“Tudtuk, hogy szenvednünk kell a mérkőzésen. Néha túlságosan lassúak voltunk, sokat hibáztunk és gyakran nehéz helyzetbe került a középpályánk. Nem szabad így játszanunk. Sokat volt nálunk a labda játékban, de túl lassúak voltunk. Jelen pillanatban nem követhetünk el hibákat. Ha a Bajnokok Ligája-indulást érő helyekért akarunk harcolni, akkor egy döntetlen nem elég számunkra. Vissza kell nyernünk az energiánkat és egyszerre csak egy meccsre koncentrálni. Minden mérkőzésen valami fontos dologért játszunk és az összes meccs alapvető fontosságú. Videóbíró? Talán nélküle nem nyertünk volna.” – értékelt Gattuso a győzelem után.

“Nagyon örülök az eredménynek, de azt kell mondanom, hogy nem voltam annyira boldog a meccs alatt. Aggódtam a passzaink miatt, mert túlságosan lassúak voltak. A játékrendszer váltás után jól teljesítettünk és végig hittünk a feltámadásban. Ezúttal azt kockáztattuk, hogy elveszítjük a mérkőzést. A válogatott szünet jól jön a csapat számára, néhány játékos nagyon fáradt. Egy döntetlen teljesen haszontalan lett volna, ezért nagy kockázatot vállaltunk. A csapat fejlődött fizikailag és mentálisan is. Boldog vagyok, amikor a játékosok mosolyognak, de az edzéseken azt akarom látni, hogy óránként ezer mérföldet tesznek meg.”

“André Silva? Reméljük, hogy a portugál válogatottban is betalál. Folytatnia kell a munkát és a fejlődést. Nagyon tehetséges játékos. Ennek a srácnak valami hihetetlen profizmusa van, sohasem áll le, folyamatosan az edzőteremben van és amikor végzünk, akkor az az első kérdése, hogy lövőedzéseket vagy atlétikai edzéseket tartunk. Nagyon sokat fejlődhet még, az edzéseken lenyűgözően teljesít.”

“Kalinic? A holnap egy újabb nap, az életben sem vagyok haragtartó. 25 játékosom van és a szabály mindenkinek ugyanaz. A két órás edzés alatt mindent bele kell adnod. Profizmust és elkötelezettséget akarok látni a pályán. Lelkesedést várok el és ezt mondtam az első naptól kezdve. Ha ezt nem teszed meg, akkor nem fogsz kijönni velem. Nikolával sohasem volt probléma, mindig elsőként védtem meg őt. A legfontosabb az elkötelezettség. Azok, akik nem edzenek jól, otthon fognak maradni. Nikolával volt egyedül gond, de ha úgy adódik, több játékost sem neveztem volna a meccsre és ezt ők is tudják. Ugyanakkor megismétlem, hogy a holnap egy új nap és mindenkire szükségem van.”

“Mindig elmondtam a játékosoknak, hogy látni akarom a profizmust, a klubhoz való tartozás érzését és az elszántságot. Ha valakiben nem látom ezeket, akkor döntök függetlenül attól, hogy kiről van szó. Nem akarom, hogy a szavaim hiteltelenné váljanak és nem szeretném, ha a játékosok behúznák a kéziféket.”

“Pénteken nagyon keveset dolgoztunk, reggel 6 órakor tértünk vissza Londonból. Szombaton készültünk fel a meccsre és attól tartottunk, hogy több játékost is elveszíthetünk. Ricardo Rodriguez fájdalmat érzett a combhajlító izmában és kérdéses volt a játéka. Egy olyan csapatot láttam a pályán, amely mindenáron győzni akart. A tizenegyesek? Ez volt az első alkalom, hogy Kessié nem rúgta be. Ő és Rodriguez a büntetőrúgók.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS