Gattuso szerint jól reagáltak a csütörtöki vereségre

Gennaro Gattusónak tetszett, ahogy a csapat az Arsenal elleni vereség után reagált és legyőzte a Genoát a bajnokságban. Az olasz szakember szerint a játékosok az utolsó utáni pillanatig küzdöttek a győzelemért.

Mint ismert, vasárnap a Milan idegenben legyőzte a Genoát és a meccs egyetlen gólját a csereként pályára lépő André Silva szerezte a 94. percben.

“Nagyon aggódtunk és nagyon kíváncsi voltam arra, hogyan fogunk reagálni az első vereségünkre így két és fél hónap után. Pozitív visszajelzést kaptam és szeretnék gratulálni a Genoának. Az ellenfél problémákat okozott nekünk, de karakterrel játszottunk, félelem nélkül járattuk a labdát és ezt nagyra értékelem. Nagyon nehéz mérkőzés volt és nem szabad elfelejteni, hogy könnyen elveszíthettük volna a meccset annak ellenére, hogy jól játszottunk. Ballardini nagyszerű munkát végez a Genoa élén. A minőséget tekintve tetszett a csapat. Majd meglátjuk, hogyan fogunk szerepelni Londonban. Nem sétálni megyünk a parkba, hanem egy dicsőséges klubot képviselünk.” – mondta Gattuso a meccs után.

“Bajnokok Ligája? Ha rápillantunk a tabellára láthatjuk, hogy nagy mértékben csökkent a lemaradásunk. Még 11 mérkőzés van hátra, ebből 7-et hazai pályán játszunk. Meglátjuk. Nagyon fontos, hogy néhány játékos újra formába lendüljön. Boldog vagyok, hogy André Silva megszerezte első gólját a Serie A-ban. Nehéz viselni ezt a nagy presztízzsel rendelkező mezt, főleg ha nagyon fiatal vagy.”

“Kalinic? Hiányzik a gól, de ő egy erős és technikás játékos. Azt szeretném, ha határozottabb lenne, amikor labdát kap vagy amikor területet kell találnia a védőkkel szemben. Túl könnyedén engedi, hogy elnyomják. Bízunk Nikolában. Nyilvánvaló, hogy a csatárok a gólszerzésnek élnek és nem lényeges, hogy jól játszanak-e vagy sem, csak a gólok számítanak. Ennek ellenére mi nagyra értékeljük a csapatért tett nagy erőfeszítéseiket. André Silva? Ő nem olyan srác, mint ahogy elképzeltem. Még nagyon fiatal és meg kell szoknia a bajnokságot. Nagyon keményen dolgozik és néha úgy kell szólni neki, hogy elég. Nagy benne a szenvedély és a vágy.”

“4-4-2-es formáció? Ki akartuk próbálni ezt a felállást és a megfelelő időben tettük. Nem ez volt az első alkalom, hogy 4-4-2-t használtam. Már 4-5 alkalommal alkalmaztuk a felállást, például az Arsenal elleni meccs hajrájában is.”

“A munkám? Játszani és edzősködni két teljesen különböző szakma. Segít, hogy korábban játékos voltam, de ez más munka. Ezt tiszteletben kell tartani és minden egyes nap új dolgokat tanulni.” – tette hozzá.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS