Fassone leszögezte, teljes a bizalmuk Montella felé

Marco Fassone, a Milan vezérigazgatója a vasárnapi elveszített milánói derbi után megerősítette Vincenzo Montellát a pozíciójában és leszögezte, hogy a csapat célja továbbra is a Bajnokok Ligája-indulás.

A Milan tegnap 3-2-re kikapott az Intertől az olasz bajnokság 8. fordulójában. A piros-feketék kétszer egyenlítettek ki a második félidőben, azonban a 89. percben Mauro Icardi tizenegyesből eldöntötte a 219. milánói derbit.

“A milánói derbi még mindig hihetetlen mérkőzés, de ezúttal a meccs végén hibát követtünk el és nem a mi szurkolótáborunk ünnepelhetett. Biztos vagyok benne, hogy legközelebb mi örülhetünk. A második félidőben nagyszerűen játszottunk és olyan volt, mintha más meccs lenne. Minőségi focit játszottunk a megfelelő hozzáállással. Úgy gondolom, hogy legalább egy döntetlent megérdemeltünk volna, rossz érzés így kikapni. A labdavesztés sokba került, de a második félidőben mutatott teljesítmény alapján kell kezdenünk az építkezést. Az első félidő nem alakult túl jól, de a második teljesen más volt: megváltozott a hozzáállás és sok gólhelyzetet alakítottunk ki. Európa Liga? Jól akarunk teljesíteni, függetlenül a bajnokságtól. Még hosszú a szezon és a céljaink még mindig ugyanazok. Európa a mi otthonunk és a lehető legtovább akarunk menetelni az Európa Ligában. Csütörtökön a megfelelő szellemben fogunk pályára lépni.” – értékelt Fassone a meccs után.

“Montella? Teljes a bizalmunk felé, a részemről és Mirabelli részéről egyaránt. Vincenzo velünk marad. Amikor ilyen nagy változáson megy keresztül a csapat, akkor időre van szükség. Montella tudja, hogyan kell kijavítani a hibákat és az eredmények jönni fognak. Kezdjük látni az első pozitív jeleket és lesz ideje Montellának tovább dolgozni. Szurkolók? Gyönyörű élőképpel készültek a stadionban. Hihetetlenek voltak. A nehézségeken keresztül fogjuk elérni a csillagokat.”

“Tizenegyes? Nem tudom, hogy jogos volt-e vagy sem. Ha a játékvezető a rendelkezésére álló technikával büntetőt ítélt, akkor az az volt és hiba lenne megjegyzéseket tenni. Rossz ránézni a tabellára, de van idő a javulásra. Butaság lenne, ha azt mondanám, az első nyolc bajnoki meccsből négy vereséget vártunk. Más bajnoki rajtra számítottunk, de rájöttünk, hogy idő kell. Montella bízik a projektben és magabiztosak vagyunk, hogy működni fog.”

“Bajnokok Ligája? Ez a célunk, eddig 8 forduló ment le. Tudtuk, hogy a bajnokság első szakasza nehezebb lesz és a célunk továbbra is ugyanaz. Még akkor is, ha most a 10. helyen állunk.” – tette hozzá.

A Milan sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzését veszítette el. A csapat csütörtökön az AEK Athén együttesét fogadja a San Siróban, majd a hétvégén a Genoa lesz az ellenfél a Serie A-ban.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS