Donnarumma: “Ez volt idén a legszebb védésem”

Gianluigi Donnarumma, a Milan fiatal kapusa is nyilatkozott a Napoli elleni meccs után.

A Milan vasárnap 0-0-s döntetlent játszott hazai pályán a Napolival. Gigio Donnarumma számára több okból is emlékezetes marad az összecsapás, ugyanis a 100. alkalommal lépett pályára a Serie A-ban. Emellett a 19 éves saját nevelésű kapus óriási ziccert védett a 92. percben és megmentette csapatát a vereségtől.

“Egyértelműen ez a mai védésem volt a legszebb eddig a szezonban. Fontos volt, hogy sikerült beleérnem. Természetes, hogy vannak hullámvölgyek, de mindig mindent beleadok Milanellóban az edzéseken. Zapata és Musacchio? Mindketten nagyszerű játékosok és jól helyettesítették Bonuccit és Romagnolit, de az egész csapat keményen dolgozik. Nem volt könnyű szembenézni a Napolival, amely a bajnoki címért harcol. Meg is nyerhettük volna a meccset, de nem szabad elfelejteni, hogy ki ellen játszottunk. Az utolsó helyzetre gondolva nagyra kell értékelnünk az egy pontot, amit szereztünk.” – mondta Donnarumma.

“Támadójáték? Nagyszerű csatáraink vannak és nem tudok többet mondani. A gólok jönni fognak és ez jelenti majd a különbséget. A ziccer az utolsó percben? Szép védés volt és örültem neki. Nem gondoltam arra, hogy ki az ellenfél. Köszönöm Gattusónak az elismerő szavakat. Reina? Gratuláltam neki, ő egy nagyszerű kapus. Sokat adott a labdarúgásnak és még sokat fog. Nem beszéltünk az átigazolásról vagy a jövőről, csak gratuláltunk egymásnak.”

“A jövőm? Nem tudok semmit. Az ügynököm és a klub fog gondolkodni ezen. Nem gondolok az átigazolási piacra, a következő hónapok csendesen fognak telni. Mindent beleadok ezért a mezért és semmi másra nem gondolok. Összehasonlítás Dida bravúrjával? Emlékszem az Ajax elleni védésére a Bajnokok Ligájában. Sokkal keményebb volt neki. Remélem, hogy a jövőben én is védek ilyet Milan mezben a BL elődöntőjében.”

“Torino? Nagyon nehéz meccs lesz, de nyernünk kell a céljaink eléréséhez.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS