BVSC: külföldiek nélkül

A BVSC –ben komoly hagyományai vannak a vízilabdának. A csapat 1996 és 1999 között sorozatban négy bajnokságot nyert, játszott KEK- döntőt, a Bajnokok Ligájában pedig bejutott a Final Fourba. A vasutasoknál pólózott egykor az 1976-os montreáli olimpiai bajnok Faragó Tamás és Konrád Ferenc, később pedig a háromszoros ötkarikás aranyérmes Szécsi Zoltán is. Szűcs Levente edzővel a zuglóiak idei szerepléséről beszélgettünk.

– Sokakat meglep, hogy a BVSC két fordulóval a bajnokság alapszakaszának befejezése előtt  csoportjában a harmadik helyen áll.

Sz. L.: Célunk az volt, hogy a bajnokság középszakaszában a felsőházban, azaz a legjobb nyolc együttes között szerepeljünk. Örülök, hogy már biztosítottuk helyünket az „elitben”.

– Önöknél egyetlen idegenlégiós sem szerepel. Ez ma  már szinte példa nélküli a csapatsportágakban.

Sz.L.: Anyagi lehetőségeink most már megengednék, hogy külföldi játékosokat szerződtessünk. Azonban a BVSC mindig is igazi nevelőegyesületnek számított. Ragaszkodunk a filozófiánkhoz, nem véletlen, hogy a jelenlegi tizenhatos keretünkből tizenketten a Szőnyi úton kezdtek vízilabdázni.

. A tavalyi hazai rendezésű VB-n ezüstérmet szerzett Török Béla tapasztalata nyilván sokat segít.

Sz.L.: Béla korábban is ért el sikereket a válogatottal, amikor még Szegeden játszott. Szerencsére remekül beilleszkedett a csapatunkba.

– Mire számít a bajnokság folytatásában?

Sz.L.: Játéktudásunk alapján az 5-8. hely valamelyikének elérése várható el a társaságtól. Természetesen azért szeretnénk meglepetéseket is okozni…

Takács Gábor – XLsport

Fotó: Youtube – DigiSport