Legyen az XLSport a kezdőlapom
2015. május 25. |   | Keresés:

sporthírek sport képek sport videók
Sportbulvár


Ganxstával „sportoltam”

  
2008. 09. 14. 18.20  


ganxsta_4.jpgFocizik. Igaz, Ganxsta Zolee most nem a pályán nyomja, barátaival a playstationt pörgeti. Az angol bajnokság csapataival játsszanak, a rapperé a West Ham United. Az első kanyarban kiporolják, így míg vár a következő „fellépésére”, elkezdjük a beszélgetést.

A téma a sport, s ha már XLsport, kezdjünk keményebb műfajjal. Jöjjön a boksz! Megkérem, idézze fel a celebeket felvonultató, sztárboxos részvételét, amikor mackónadrágban, atlétatrikóban, svájci sapkában, kezében egy üveg piával közelített a szorító felé. Azonnal javít, kijelenti, az egy bőrkalap volt, nem „svájci”. - Ja, ja, a Fedőneve: Donnie Brasco című filmből - próbálok kikeveredni az általam előidézett hülye helyzetből, de csak még mélyebbre jutok. - Nem, nem – mondja nyugodtan –, az Mickey O’neil figurája volt a Blöffből. Végre leesik nekem is, bár kábé ötször láttam Guy Richie filmjét, benne a csupaszöklű roma bunyóssal, akit Brad Pitt alakított. Mentségemre legyen mondva, ő kicsit jobban le volt szálkásítva, mint Ganxsta, de ettől még észrevehettem volna a hasonlóságot kettejük között. No, mindegy, Zolee ütései viszont legalább olyan kemények voltak, mint Mickey horgai, a második menetben rommá ganxsta_rekasi.jpgzúzta kihívóját, a színész Rékasi Károlyt. A titokról faggatom, kiderül, a meccs előtt kőkemény öthetes kiképzést kapott Szikora István, alias „Bunyós Pityu” boksztermében, ahol a WBF cirkálósúlyú világbajnok Hidvégi György és társai püfölték módszeresen, így Rékasi fülesei már csak cirógatásnak hatottak.

- Az első menet után így is alig éltem, az előző estét végigpiáltuk, az erőnlétem nullvektor volt – avat be a részletekbe. – A szünetben mondtam Szikora Pistának, meghalok, mire ő azt felelte: akkor üsd ki! A ringben pontosan hallottam az utasításait, hogy mikor, mit kell csinálnom. Tettem, amit kért, s pár kemény pofonnal sikerült befejeznem. Nem volt más választásom.

Előhozom a bokszvilágbajnok, Kovács István jótékonysági gáláján való „verekedését” is, amikor karteles haverjaival igazi pankrációt rendezett egykori mentora, „Bunyós Pityu”, s az őt korábban pofonokkal elárasztó Hidvégi György ellen. Elismeri, nem volt ellenére a buli, nagyon jól érezte magát a bunyósok között.

 „Döglégyről” az az ember érzése, hogy egy fekvőtámaszt is undorral nyom le, s csibész életmódjába nem fér bele a pankracio.jpgtestkultúra. Fazonja azonban másról tanúskodik, tisztességes izomzattal rendelkezik, s a fejemet rá, muszklijait nem a szél fújta össze. Elmeséli, 18 éves korában – saját jellemzése szerint – úgy nézett ki, mint egy test, akibe hurkapálcákat szúrtak karok és lábak gyanánt. Érettségi után azonban két hónapot töltött az USA-ban, ott állt neki – ahogy ő fogalmaz – „gyurmázni”, s ha módja nyílik rá, a mai napig emelgeti a súlyokat, de tudvalévő, amatőr játékosként a jégkorongpályán is megállja a helyét.

A hokival el is érkeztünk egyik szerelméhez, „Ganxsta” feltétlen híve a finn jégkorong válogatottnak, alkarját az északiak világbajnok kapusának képe díszíti. Rajongása a ’80-as évek Izvesztyija kupáira vezethető vissza. Az oroszoknak elvből nem szurkolt, úgy döntött, a teljesen esélytelen, a legtöbbször a pofozógép szerepét betöltő finneket veszi szárnyai alá. - Úgy éreztem, melléjük kellett állnom – ad tanúbizonyságot szociális érzékenységéről. (Bár később „cimborái” vb-aranyat is nyertek.) Ha csak teheti, testközelből szurkol csapatának, s furcsa hóbortjával a finn szurkolók körében is hihetetlen népszerűségre tett szert. Még az északiak hoki magazinja is rendszeresen említést tesz a magyar rockerről. Sőt, amikor a finn öregfiúk válogatott Budapesten járt, meghívták az északi ország nagykövetségén tartott fogadásra, ahol külön köszöntötték, mint a finn jégkorong nagy barátját. Büszkén emlegeti, még az egykori világsztárokból álló társaságban is helyet kapott: a Fradi elleni gála meccsen ő volt a Suomi-banda jobbszélsője.

Jellemző a smirglis modorú, tetkók tömkelegét viselő zenészre, hogy bármilyen társaságban, bármikor, bárkit képes fél percen belül „cinkelni”. A sportolókkal szemben a humor mellett azonban mindig ott a feltétlen tisztelet.

ganxsta_2.jpg- Ne viccelj, ez természetes – mondja komolyan. - Pláne olyanokkal szemben, akik le is tettek valamit az asztalra. Sajnos, most a focistáink nem ilyenek. Ha kimegyek egy Újpest meccsre, már nem ugyanaz az élmény fogad, mint amikor kisgyerek voltam. Akkor Bene, Zámbó, Nagy Laci, Fekete, Fazekas voltak a sztárok, s már a fiatal „Törőt” is becserélték olykor. Egy életre szóló élmény volt, nem is érdekelt semmi más, csak az Újpest.

A lilák iránti rajongása azért máig megmaradt, még ha kicsit halványult is. Viszont egy labdarúgó, nevezetesen Maradona, csinálhat bármit, nem tud kikerülni a rapper szívéből. S miért éppen az argentin zseni? – Azért, mert egy Isten! – jelenti ki határozottan, áhítattal a hangjában. – ’82-ben dicstelenül mutatkozott be a vb-n, de négy évvel később már az aranyig húzta az argentinokat. Nekem még az angolok elleni „kezes” gólja is bejött, imádom a balhés palikat! Aztán bajnokot csinált a közepeske Nápolyból. Voltak a piás, drogos botrányai is, de én ezekért nem tudom elítélni, hiszen hogy futballozott?!

Köztudott, a Kartel-főnök argentinimádata azonos finn szeretetével, kedvenc városa Buenos Aires, ám itt találtam egy „sötét foltot” az életében: először a dél-amerikai metropolis piros-fehér csapatának, a River Plate-nek drukkolt, majd hűtlenül elpártolt, s a munkás kerület klubjának, a Boca Juniorsnak lett feltétlen híve.

- Valóban így van – ismeri el. – Szégyen ide, szégyen oda, váltottam, de azóta hűséges vagyok. A ’78-as foci vb-n kezdődött az argentin-mániám, Pasarella, Luque, Kempes, vállig érő hajú, hatalmas sztárok voltak, s mind a Riverben fociztak. De aztán jött Maradona, így feltettem magamnak a kérdést, hogyan lehetek River-szurkoló, amikor a legnagyobb Istenem a Bocában játszik! Többször jártam Argentínában, testközelből láttam a Boca-River derbit. Ez semmihez sem fogható, az európai rangadók gyerekmeccsnek tűnnek mellettük.

A pampák országától nehezen szakadunk el – nekem is kedvemre való a téma –  megkérdezem, ismeri-e az azóta elhunyt argentin énekes, Rodrigo híres, Maradonáról szóló számát, a La mano de Dios-t.

ganxsta_3.jpg- Természetesen! Ez Chacón bevonuló zenéje is – utal a Kovács Istvánnal és Nagy Jánossal is megküzdő argentin öklözőre. Kiderül, nagy haverok, kint volt a bunyós egyik Buenos Aires-i ütközetén is. Chacóntól ajándékba egy hatalmas Boca zászlót kapott, mely ma is házának egyik legnagyobb becsben tartott dísze.

„Sportolunk” tovább, szóbahozom az olimpiát, érdekel a véleménye.
- Most mondjam azt, hogy gyalázatos? Persze a vízilabdások előtt le a kalappal! De nagyon szurkoltam a vívó Boczkó Gábor barátomnak is, vele együtt jégkorongozunk. Sajnáltam, hogy nem jött neki össze a dolog. Az olimpiai szereplés azért nem volt olyan nagy meglepetés, mert amilyen az ország helyzete… Állandóan csak marjuk egymást, folyton a hülye politikával vagyunk elfoglalva, közben gazdaságilag egyhelyben topogunk. Akkor mit várhatnánk a sporttól?! Az argentinok focigyőzelmének viszont nagyon örültem, és annak is, hogy a magyar hokisok feljutottak az „A” csoportba – fordítja pozitívba a diskurzust.

Mivel Magyarországon mindenki ért a focihoz, mi sem hagyjuk ki. Zolee reménykedik, hogy belátható időn belül részt veszünk világversenyen.

- Vannak ügyes srácok, látok bennük valamit – bizakodik. - De fontos, hogy a tehetségek minél korábban külföldre kerüljenek, s az ott megtanult ritmus szerint focizzanak a válogatottban, mert a magyar mentalitás nem szolgálja a fejlődésüket. Az itthon játszók úgy vannak vele, elsunyizzuk, zsebben a lé, ha kikapunk, nem baj, bebaszunk, aztán annyi. Ezt nem lehet csinálni a mai világban!

„A lényeg egyedül az, hogy zsebben a lé, a Kartel zötyög a szerb határ felé” – idézek tőle, jelezve, ez a mentalitás tőle sem áll távol.

kartel.jpg

- Magyar gyerek vagyok, magyar mentalitással – vigyorog. - Persze, ha munka van, azt meg kell csinálni. Jól megy a KGB is, de most írjuk a szövegeket és a zenéket az új Kartel albumra is. Ősszel új kiadónál, új lemezzel jövünk ki, nagy durranásra készülünk! – zárja a beszélgetést, mert már várja egy újabb virtuális foci meccs.

Forrás: Balogh Zoltán - XLsport

Képek: XLsport, stop.hu, hirextra.hu, zene.hu

XLsport -

Az XLsport új rovatai:
- Világbajnokságok hírei - www.vilagbajnoksag.eu
- Európa-bajnokságok hírei - www.europabajnoksag.eu
- Olimpiai hírek Rió-2016 - www.olimpiaijatekok.eu
- Bajnokok Ligája hírek 2014/15 - www.bajnokok-ligaja.eu
- Európa Liga hírek 2014/15 - www.europa-liga.hu


Get the Flash Player to see this player.


Ha tetszett a cikk, ossza meg a Facebookon! Kattintson ide!Xlsport Címkék:
maradona koko jégkorong profibox vizilabda sporthírek küzdősport sport képek sport videók atlétika táncsport magyar foci külföldi foci labdasportok vízi sportok olimpia autó motor sportbulvár


Bors: Szombaton borsostokányt főz az XLsport – Mezzaluna csapat
Roy fia bíróság előtt bántalmazás miatt
Jövőre Magyarország-Finnország jégkorong-mérkőzés Miskolcon
NHL: Fjodor Fjodorov visszatér
NHL: újra Európában kezdődik a szezon
Román-magyar jégkorongliga: a román szövetség elnöke bízik az együttműködésben
NHL: Malkin a Pingvineknél marad, Hossa Detroitba távozott
NHL: új edző a ligautolsó Tampánál
Sportfogadó: nagy ívű hokis tervek, Gémesi három pekingi érmet vár
Szuper Levente az Alba Volánhoz igazoltNevem:
Hozzászólásom:
MathGuardBiztonsági kérdés, adja meg az összeget:

EAG     6KT   
T O  R  6   8R2
9 3  A1J  8GL   
T T  6  M Y  DO9
TIU     WWE   

2015. 05. 24. 23.41
OTP Bank Liga: a 30. forduló menetrendjeAz MLSZ Versenybizottsága a 29. forduló mérkőzéseit követően, vasárnap elkészítette az OTP Bank Liga...OTP Bank Liga: a 30. forduló menetrendje

2015. 05. 24. 23.29
A Milan megegyezett Unai Emeryvel?A legfrissebb hírek szerint a Milan megállapodott Unai Emeryvel, a Sevilla vezetőedzőjével. Az utóbb...A Milan megegyezett Unai Emeryvel?

2015. 05. 24. 22.38
Pazzini mérföldkőhöz érkezett, nyert a MilanHazai pályán 3-0-s győzelmet aratott az AC Milan együttese a Totino ellen az olasz labdarúgó-bajnoks...Pazzini mérföldkőhöz érkezett, nyert a Milan

2015. 05. 24. 22.07
Botrány Romániában: a polgármester lányának esküvője miatt nem játszhatott a csapatA román negyedosztályban szereplő Gilortul Targu Carbunesti kénytelen volt lemondani a hazai pálya j...Botrány Romániában: a polgármester lányának esküvője miatt nem játszhatott a csapat

2015. 05. 24. 21.40
Labdarúgó NB I - A Honvéd legyőzésével ezüstérmes a FerencvárosA Ferencváros 1-0-ra legyőzte otthon a bennmaradásért küzdő Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank L...Labdarúgó NB I - A Honvéd legyőzésével ezüstérmes a Ferencváros
Impresszum | Elérhetőségek | Jogok | Médiaajánlat | Adatkezelés | 28 felhasznalo online
Médiapartnereink:

    Google Pagerank mérés, keresőoptimalizálás          

  
           

               

  
   hírek személyre szabva           

  
        Livescore    

  
             

  
        Milliolap.hu - Hasznos társ az internetezéshez - http://www.milliolap.hu    

 
Sportkatalógus   Honlapjai.hu katalógus