Legyen az XLSport a kezdőlapom
2014. okt. 23. |   |Finishben a Magyar MMA Prémium Liga első szezonja. || Versenynaptár 2014 - Négy Eb Magyarországon ||  Keresés:

sporthírek sport képek sport videók

bet365

Sportbulvár


Ganxstával „sportoltam”

  
2008. 09. 14. 18.20  


ganxsta_4.jpgFocizik. Igaz, Ganxsta Zolee most nem a pályán nyomja, barátaival a playstationt pörgeti. Az angol bajnokság csapataival játsszanak, a rapperé a West Ham United. Az első kanyarban kiporolják, így míg vár a következő „fellépésére”, elkezdjük a beszélgetést.

A téma a sport, s ha már XLsport, kezdjünk keményebb műfajjal. Jöjjön a boksz! Megkérem, idézze fel a celebeket felvonultató, sztárboxos részvételét, amikor mackónadrágban, atlétatrikóban, svájci sapkában, kezében egy üveg piával közelített a szorító felé. Azonnal javít, kijelenti, az egy bőrkalap volt, nem „svájci”. - Ja, ja, a Fedőneve: Donnie Brasco című filmből - próbálok kikeveredni az általam előidézett hülye helyzetből, de csak még mélyebbre jutok. - Nem, nem – mondja nyugodtan –, az Mickey O’neil figurája volt a Blöffből. Végre leesik nekem is, bár kábé ötször láttam Guy Richie filmjét, benne a csupaszöklű roma bunyóssal, akit Brad Pitt alakított. Mentségemre legyen mondva, ő kicsit jobban le volt szálkásítva, mint Ganxsta, de ettől még észrevehettem volna a hasonlóságot kettejük között. No, mindegy, Zolee ütései viszont legalább olyan kemények voltak, mint Mickey horgai, a második menetben rommá ganxsta_rekasi.jpgzúzta kihívóját, a színész Rékasi Károlyt. A titokról faggatom, kiderül, a meccs előtt kőkemény öthetes kiképzést kapott Szikora István, alias „Bunyós Pityu” boksztermében, ahol a WBF cirkálósúlyú világbajnok Hidvégi György és társai püfölték módszeresen, így Rékasi fülesei már csak cirógatásnak hatottak.

- Az első menet után így is alig éltem, az előző estét végigpiáltuk, az erőnlétem nullvektor volt – avat be a részletekbe. – A szünetben mondtam Szikora Pistának, meghalok, mire ő azt felelte: akkor üsd ki! A ringben pontosan hallottam az utasításait, hogy mikor, mit kell csinálnom. Tettem, amit kért, s pár kemény pofonnal sikerült befejeznem. Nem volt más választásom.

Előhozom a bokszvilágbajnok, Kovács István jótékonysági gáláján való „verekedését” is, amikor karteles haverjaival igazi pankrációt rendezett egykori mentora, „Bunyós Pityu”, s az őt korábban pofonokkal elárasztó Hidvégi György ellen. Elismeri, nem volt ellenére a buli, nagyon jól érezte magát a bunyósok között.

 „Döglégyről” az az ember érzése, hogy egy fekvőtámaszt is undorral nyom le, s csibész életmódjába nem fér bele a pankracio.jpgtestkultúra. Fazonja azonban másról tanúskodik, tisztességes izomzattal rendelkezik, s a fejemet rá, muszklijait nem a szél fújta össze. Elmeséli, 18 éves korában – saját jellemzése szerint – úgy nézett ki, mint egy test, akibe hurkapálcákat szúrtak karok és lábak gyanánt. Érettségi után azonban két hónapot töltött az USA-ban, ott állt neki – ahogy ő fogalmaz – „gyurmázni”, s ha módja nyílik rá, a mai napig emelgeti a súlyokat, de tudvalévő, amatőr játékosként a jégkorongpályán is megállja a helyét.

A hokival el is érkeztünk egyik szerelméhez, „Ganxsta” feltétlen híve a finn jégkorong válogatottnak, alkarját az északiak világbajnok kapusának képe díszíti. Rajongása a ’80-as évek Izvesztyija kupáira vezethető vissza. Az oroszoknak elvből nem szurkolt, úgy döntött, a teljesen esélytelen, a legtöbbször a pofozógép szerepét betöltő finneket veszi szárnyai alá. - Úgy éreztem, melléjük kellett állnom – ad tanúbizonyságot szociális érzékenységéről. (Bár később „cimborái” vb-aranyat is nyertek.) Ha csak teheti, testközelből szurkol csapatának, s furcsa hóbortjával a finn szurkolók körében is hihetetlen népszerűségre tett szert. Még az északiak hoki magazinja is rendszeresen említést tesz a magyar rockerről. Sőt, amikor a finn öregfiúk válogatott Budapesten járt, meghívták az északi ország nagykövetségén tartott fogadásra, ahol külön köszöntötték, mint a finn jégkorong nagy barátját. Büszkén emlegeti, még az egykori világsztárokból álló társaságban is helyet kapott: a Fradi elleni gála meccsen ő volt a Suomi-banda jobbszélsője.

Jellemző a smirglis modorú, tetkók tömkelegét viselő zenészre, hogy bármilyen társaságban, bármikor, bárkit képes fél percen belül „cinkelni”. A sportolókkal szemben a humor mellett azonban mindig ott a feltétlen tisztelet.

ganxsta_2.jpg- Ne viccelj, ez természetes – mondja komolyan. - Pláne olyanokkal szemben, akik le is tettek valamit az asztalra. Sajnos, most a focistáink nem ilyenek. Ha kimegyek egy Újpest meccsre, már nem ugyanaz az élmény fogad, mint amikor kisgyerek voltam. Akkor Bene, Zámbó, Nagy Laci, Fekete, Fazekas voltak a sztárok, s már a fiatal „Törőt” is becserélték olykor. Egy életre szóló élmény volt, nem is érdekelt semmi más, csak az Újpest.

A lilák iránti rajongása azért máig megmaradt, még ha kicsit halványult is. Viszont egy labdarúgó, nevezetesen Maradona, csinálhat bármit, nem tud kikerülni a rapper szívéből. S miért éppen az argentin zseni? – Azért, mert egy Isten! – jelenti ki határozottan, áhítattal a hangjában. – ’82-ben dicstelenül mutatkozott be a vb-n, de négy évvel később már az aranyig húzta az argentinokat. Nekem még az angolok elleni „kezes” gólja is bejött, imádom a balhés palikat! Aztán bajnokot csinált a közepeske Nápolyból. Voltak a piás, drogos botrányai is, de én ezekért nem tudom elítélni, hiszen hogy futballozott?!

Köztudott, a Kartel-főnök argentinimádata azonos finn szeretetével, kedvenc városa Buenos Aires, ám itt találtam egy „sötét foltot” az életében: először a dél-amerikai metropolis piros-fehér csapatának, a River Plate-nek drukkolt, majd hűtlenül elpártolt, s a munkás kerület klubjának, a Boca Juniorsnak lett feltétlen híve.

- Valóban így van – ismeri el. – Szégyen ide, szégyen oda, váltottam, de azóta hűséges vagyok. A ’78-as foci vb-n kezdődött az argentin-mániám, Pasarella, Luque, Kempes, vállig érő hajú, hatalmas sztárok voltak, s mind a Riverben fociztak. De aztán jött Maradona, így feltettem magamnak a kérdést, hogyan lehetek River-szurkoló, amikor a legnagyobb Istenem a Bocában játszik! Többször jártam Argentínában, testközelből láttam a Boca-River derbit. Ez semmihez sem fogható, az európai rangadók gyerekmeccsnek tűnnek mellettük.

A pampák országától nehezen szakadunk el – nekem is kedvemre való a téma –  megkérdezem, ismeri-e az azóta elhunyt argentin énekes, Rodrigo híres, Maradonáról szóló számát, a La mano de Dios-t.

ganxsta_3.jpg- Természetesen! Ez Chacón bevonuló zenéje is – utal a Kovács Istvánnal és Nagy Jánossal is megküzdő argentin öklözőre. Kiderül, nagy haverok, kint volt a bunyós egyik Buenos Aires-i ütközetén is. Chacóntól ajándékba egy hatalmas Boca zászlót kapott, mely ma is házának egyik legnagyobb becsben tartott dísze.

„Sportolunk” tovább, szóbahozom az olimpiát, érdekel a véleménye.
- Most mondjam azt, hogy gyalázatos? Persze a vízilabdások előtt le a kalappal! De nagyon szurkoltam a vívó Boczkó Gábor barátomnak is, vele együtt jégkorongozunk. Sajnáltam, hogy nem jött neki össze a dolog. Az olimpiai szereplés azért nem volt olyan nagy meglepetés, mert amilyen az ország helyzete… Állandóan csak marjuk egymást, folyton a hülye politikával vagyunk elfoglalva, közben gazdaságilag egyhelyben topogunk. Akkor mit várhatnánk a sporttól?! Az argentinok focigyőzelmének viszont nagyon örültem, és annak is, hogy a magyar hokisok feljutottak az „A” csoportba – fordítja pozitívba a diskurzust.

Mivel Magyarországon mindenki ért a focihoz, mi sem hagyjuk ki. Zolee reménykedik, hogy belátható időn belül részt veszünk világversenyen.

- Vannak ügyes srácok, látok bennük valamit – bizakodik. - De fontos, hogy a tehetségek minél korábban külföldre kerüljenek, s az ott megtanult ritmus szerint focizzanak a válogatottban, mert a magyar mentalitás nem szolgálja a fejlődésüket. Az itthon játszók úgy vannak vele, elsunyizzuk, zsebben a lé, ha kikapunk, nem baj, bebaszunk, aztán annyi. Ezt nem lehet csinálni a mai világban!

„A lényeg egyedül az, hogy zsebben a lé, a Kartel zötyög a szerb határ felé” – idézek tőle, jelezve, ez a mentalitás tőle sem áll távol.

kartel.jpg

- Magyar gyerek vagyok, magyar mentalitással – vigyorog. - Persze, ha munka van, azt meg kell csinálni. Jól megy a KGB is, de most írjuk a szövegeket és a zenéket az új Kartel albumra is. Ősszel új kiadónál, új lemezzel jövünk ki, nagy durranásra készülünk! – zárja a beszélgetést, mert már várja egy újabb virtuális foci meccs.

Forrás: Balogh Zoltán - XLsport

Képek: XLsport, stop.hu, hirextra.hu, zene.hu

XLsport -

Az XLsport új rovatai:
- Világbajnokságok hírei - www.vilagbajnoksag.eu
- Európa-bajnokságok hírei - www.europabajnoksag.eu
- Olimpiai hírek Rió-2016 - www.olimpiaijatekok.eu
- Bajnokok Ligája hírek 2014/15 - www.bajnokok-ligaja.eu
- Európa Liga hírek 2014/15 - www.europa-liga.hu
Get the Flash Player to see this player.


Ha tetszett a cikk, ossza meg a Facebookon! Kattintson ide!Xlsport Címkék:
maradona koko jégkorong profibox vizilabda sporthírek küzdősport sport képek sport videók atlétika táncsport magyar foci külföldi foci labdasportok vízi sportok olimpia autó motor sportbulvár


Bors: Szombaton borsostokányt főz az XLsport – Mezzaluna csapat
Roy fia bíróság előtt bántalmazás miatt
Jövőre Magyarország-Finnország jégkorong-mérkőzés Miskolcon
NHL: Fjodor Fjodorov visszatér
NHL: újra Európában kezdődik a szezon
Román-magyar jégkorongliga: a román szövetség elnöke bízik az együttműködésben
NHL: Malkin a Pingvineknél marad, Hossa Detroitba távozott
NHL: új edző a ligautolsó Tampánál
Sportfogadó: nagy ívű hokis tervek, Gémesi három pekingi érmet vár
Szuper Levente az Alba Volánhoz igazoltNevem:
Hozzászólásom:
MathGuardBiztonsági kérdés, adja meg az összeget:

G      C    
Q Y  Q  U P  D2U
6YG  JLJ  GCL   
 D  M   H  52B
 Y      G   

2014. 10. 23. 21.00
Standard Liege - Sevilla ÉLŐ közvetítésA címvédő spanyol együttes Belgiumba látogat az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában. A ...Standard Liege - Sevilla ÉLŐ közvetítés

2014. 10. 23. 20.27
Mikkelsen a mezőny előtt Barcelona utcáinKülönleges városi szakasszal indult a Spanyol Rali csütörtökön, amelyen a Volkswagen és Hyundai bizo...Mikkelsen a mezőny előtt Barcelona utcáin

2014. 10. 23. 20.23
ERC, Svájc: Vizin 32., Bessenyey 38. az első nap végénEzen a hétvégén, Svájcban, a Rally du Valais verseny keretében rendezik a Rali Európa-bajnokság (ERC...ERC, Svájc: Vizin 32., Bessenyey 38. az első nap végén

2014. 10. 23. 20.04
Hét óraEurópa LigaHét óra

2014. 10. 23. 20.00
Nagyi praktikái az őszi nyavajákraMinden korosztályt érint és bizony képes nagyon leverni minket a lábunkról. Egyfajta vírus jelenlété...Nagyi praktikái az őszi nyavajákra
Impresszum | Elérhetőségek | Jogok | Médiaajánlat | Adatkezelés | 45 felhasznalo online
Médiapartnereink:

    Google Pagerank mérés, keresőoptimalizálás          

  
           

               

  
   hírek személyre szabva           

  
        Livescore    

  
             

  
        Milliolap.hu - Hasznos társ az internetezéshez - http://www.milliolap.hu    

 
Sportkatalógus   Honlapjai.hu katalógus