Legyen az XLSport a kezdőlapom
2015. február 01. |   | Keresés:

sporthírek sport képek sport videók

Utánpótlássport


A kormány döntött a mindennapos testnevelés bevezetéséről

  
2012. 06. 26. 16.22  


image A kormány döntött arról, hogy az iskolákban idén szeptembertől bevezetik a mindennapos testnevelést, amelytől a gyermekek jelenlegi rossz egészségi állapotának jelentős javulása várható.

    A tavaly decemberben elfogadott Nemzeti köznevelési törvény szerint az általános és középiskolákban 2012. szeptember 1-jétől az első, ötödik és kilencedik osztályokban heti öt testnevelésórát kell tartani, majd 2013-tól a teljes alsó tagozaton, illetve felmenő rendszerben a többi évfolyamon is - áll az Emberi Erőforrások Minisztériumának keddi közleményében.
    A kerettantervek az alsó tagozaton a tananyag alapjául a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) számos országban kötelezően bevezetett gyermek-atlétikai programját használják fel, melyek gyakorlati bevezetésére a kormány támogatásával már idén nyáron támogatott pedagógus-továbbképzések indulnak. A mindennapos testnevelés bevezetéséhez ugyanis megfelelő számú tornateremre, illetve pedagógusra van szükség. A tornatermek építését, felújítását, a testnevelő tanárok képzését, átképzését az Új Széchenyi Terv finanszírozza.
    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2010-es nemzetközi kutatása szerint a - 11, 13 és 15 éves - magyar fiatalok leginkább mozgásszegény életmódjukkal, tévéimádatukkal és testképzavaraikkal tűntek ki a felmérésben részt vevő 35 ország, illetve régiójában élő kortársaik közül.
    "A kormány kiemelt fontosságot tulajdonít a mindennapos testnevelés bevezetésének, amely ma a már a jövő nemzedékért felelősséget érzők számára nem lehetőség, hanem sürgető kötelesség. Célunk, hogy a lehető legrövidebb időn belül minden magyar iskolás hetente legalább öt alkalommal a testnevelés órákon sportoljon, felfedezze a mozgás örömét, s egészséges felnőtté váljon." - áll a közleményben.

XLsport - Emberi Erőforrások Minisztériuma − Sportért Felelős Államtitkárság

Az XLsport új rovatai:
- Világbajnokságok hírei - www.vilagbajnoksag.eu
- Európa-bajnokságok hírei - www.europabajnoksag.eu
- Olimpiai hírek Rió-2016 - www.olimpiaijatekok.eu
- Bajnokok Ligája hírek 2014/15 - www.bajnokok-ligaja.eu
- Európa Liga hírek 2014/15 - www.europa-liga.huHa tetszett a cikk, ossza meg a Facebookon! Kattintson ide!Xlsport Címkék:
sporthírek küzdősport sport képek sport videók atlétika táncsport magyar foci külföldi foci labdasportok vízi sportok olimpia autó motor sportbulvár

Nevem:
Hozzászólásom:
MathGuardBiztonsági kérdés, adja meg az összeget:

S4D     GJT   
 1  I  T N  OI9
 R  H9P  BBL   
 2  T   9  G4D
 P     2XR   

2015. 01. 31. 23.24
Miért más a McLaren első és hátsó felnije?Idén lesz 20 éve, hogy a McLaren, és a japán felnigyártó, az Enkei szövetségre lépett egymással, az ...Miért más a McLaren első és hátsó felnije?

2015. 01. 31. 22.40
Sorozatban negyedszer ikszelt az AS RomaA jelek szerint döntetlenekre rendezkedett be az AS Roma, amely hazai pályán csak 1-1-et játszott az...Sorozatban negyedszer ikszelt az AS Roma

2015. 01. 31. 22.32
Kiderült, miért törölték az Indycar szezonnyitójátNoha a jegyek kétharmada eladásra került, és a brazil közönség is lázban égett az Indycar brazíliai ...Kiderült, miért törölték az Indycar szezonnyitóját

2015. 01. 31. 21.54
Tényleg megbízhatóbbá vált a Renault?Legalábbis így véli a gyártó műveleti igazgatója, Remi Taffin, aki nagy előrelépést vár 2015-től, an...Tényleg megbízhatóbbá vált a Renault?

2015. 01. 31. 21.18
Kvjat: Ez nagyon király lesz!A Red Bull ifjú orosz versenyzője egy tanulóév után már a négyszeres világbajnok csapatban találta m...Kvjat: Ez nagyon király lesz!
Impresszum | Elérhetőségek | Jogok | Médiaajánlat | Adatkezelés | 36 felhasznalo online
Médiapartnereink:

    Google Pagerank mérés, keresőoptimalizálás          

  
           

               

  
   hírek személyre szabva           

  
        Livescore    

  
             

  
        Milliolap.hu - Hasznos társ az internetezéshez - http://www.milliolap.hu    

 
Sportkatalógus   Honlapjai.hu katalógus